Grindų Šildymas Elektra


Grindų šildymas elektra

Elektrinio šildymo atveju, gali būti liejamas vienas ar du sluoksniai. Įrengiant dvigubą sluoksnį, šildymo kabeliai kartu su armavimo tinkleliu yra išdėstomi tarp jų. Tiek prieš užliejimą betonu, tiek po jo, patikrinama šildymo elementų varža.
Ant armavimo tinklelio tvirtinami elektros kabeliai, kurie ir šildys betoną, šis atiduos šilumą grindų dangai ir patalpai. Kitas šildymo elektra sprendimas yra specialūs elektriniai kilimėliai, kurie gali būti klijuojami tiesiai po grindų danga. „Šildymo kabeliai yra naudojami tada, kai betonuojamos naujos grindys, tai yra nuo pradžios iki konstrukcijos. Kilimėliai rekomenduojami kai grindų konstrukcija jau yra padaryta, dangos aukščio praktiškai kelti neišeina. Tad neturint galimybių kelti grindų aukščio, reikalingas kilimėlis. Kilimėliai praverčia kai yra renovuojama, rekonstruojama, arba ant senų grindų įrengiamos naujos. Galbūt jie pasiteisina ir tuomet, kai nėra galimybės suderinti betonuotojų darbo su elektrikų darbu. Kartais šitam procese kabelis nukenčia, todėl geriau jei betonuotojai įrengia grindis, o elektrikas išdėlioja kilimėlį“- pasakoja G. Gardauskas.

Eksploatacija. Atlikus betonavimo darbus, galima įrengti grindis. Atėjus laikui šildyti, reikėtų pradėti nuo mažesnių temperatūrų (15-20 laipsnių), tuomet kasdien kelti po penkis laipsnius kasdien iki maždaug 50 laipsnių. Tiesa, kaip jau minėta, reikia atsižvelgti į grindų dangą, taip pat, jeigu jai tvirtinti naudoti klijai – ir į jų specifikacijas. Tuomet pasirenkama tinkama jūsų namams temperatūra.


Plačiau
http://www.manonamai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą