Išsiplėtimo indo parinkimas. Skaičiuoklė

 

Kokio tūrio išsiplėtimo indo reikia šildymo sistemai?
Šildymo sistemos išsiplėtimo indo dydis priklauso nuo kelių veiksnių, įskaitant sistemos talpą, pradinio slėgio, maksimalaus temperatūros ir skysčio rūšies. Bendrai kalbant, didesnė sistemos talpa ir didesnis pradinis slėgis reiškia, kad reikės didesnio išsiplėtimo indo dydžio.

Skaičiuoklė - Formulė

Pavyzdžiui, jei turite šildymo sistemą, kurios talpa yra 300 litrų ir pradinis slėgis indo membranoje 1,3 bar (slėgis dažniausiai būna nuo 1-1,5 bar), o maksimalus slėgis apsauginio vožtuvo yra dažniausiai 3 bar, tai reikia įsigyti išsiplėtimo indo, kurio talpa bus apytikriai:

V - reikalinga išsiplėtimo indo talpa litrais;
C - sistemos talpa litrais (kiek vandens telpą į visą šildymo sistemą);
P1 - pradinis slėgis išsiplėtimo inde 1,3 (bar);
P2 - maksimalus slėgis apsauginio vožtuvo 3(bar).

V = 0,04318 x C / (1 - P1 / P2)

V = 0,04318 x 300 / (1 - 1,3 / 3) = 22,85 litras

Žinoma tokio tikslaus dydžio išsiplėtimo bakelio nerasite, tačiau prekyboje yra 24 (l) ar 25 (l) išsiplėtimo indai. Ši formulė padeda apskaičiuoti tinkamą išsiplėtimo indo dydį, kai yra žinoma sistemos talpa ir slėgiai. Svarbu atkreipti dėmesį, kad šios formulės rezultatai taip pat gali skirtis priklausomai nuo konkrečios šildymo sistemos savybių ir rekomendacijų, tad jei kyla kokių klausimų verta pasitarti su specialistais, kad būtų pasirinktas tinkamas dydis.

Išsiplėtimo indas šildymo sistemai




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą