Grindinio šildymo vamzdžio ilgio Skaičiuoklė

Kiek metrų vamzdžio reikia šildomoms grindims? Grindų šildymo vamzdžio ilgio skaičiavimas.







Vamzdžio ilgis (L):


N jei atstumas tarp vamzdžių 20 cm, tai į skaičiuoklę įrašote 0,20, jei 30 cm tai 0,30 ir taip toliau.

L = ((S/N)*1,1) + (l*2)

S - patalpos arba kontūro plotas (m2)
N - vyniojimo žingsnis (atstumas tarp vamzdžių, m)
1,1 - vamzdžio atsargos koeficientas (per lenkimus)
l - vamzdžio ilgis iki kolektoriaus

Grindų šildymo vamzdžio ilgio skaičiavimas. Pavyzdžiui. Kontūro, kambario ar patalpos (S) plotas, kuriame bus įrengtos šildomos grindys, yra 18 m². Daroma prielaida, kad (N) atstumas tarp išvedžiojamų vamzdžių bus 0.20 m. Atstumas (l) nuo kolektoriaus pajungimo taško iki kambario ar patalpos, kur bus įrengiamas grindinis šildymas yra 4 m.

L = ((18 / 0,2) * 1,1) + (4 * 2) = 107 m.

Tarkime jei patalpa yra 30 m², o grindinis šildymas užims tik 18 m², tai S = 18 m². O jei planuojamas visos patalpos šildymas, tai tokiu atveju reikalingi 2 kontūrai.
grindinio sildymo vamzdzio skaiciuokle, kontūro skaičiuoklė
Kiek metru vamzdžio reikia sildomoms grindims? Skaičiuoklė apskaičiuoja TIK vienam kontūrui ar vienai patalpai (kuris plotas iki 18 m²)  reikalingo šildomo vamzdžio ilgį. Jei reikia visam namui, skaičiuojate atskirai, kiek reikia kiekvienam kontūrui, o vėliau gautus ilgius sudedate, kad žinotumėte kiek bendrai reikia vamzdžio. Vieno kontūro ilgis rekomenduoja, kad neviršytų 100 m ilgio.

Koks turėtų būti ilgiausias šildymo vamzdžio ilgis?


Grindinio šildymo kontūro skaičiavimo metodika. Siekiant išvengti per didelio temperatūros skirtumo ir slėgio kritimo, vienam kontūrui grindinio šildymo, rekomenduoja maksimalus 100 m ilgis (16, 18 ir 20 mm vamzdžiams). 15 mm maksimalus ilgis 90 m

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą