Vanduo Žmogaus Organizme

Vanduo. Kiek vandens yra žmogaus organizme?
Vanduo – labiausiai paplitęs Žemėje junginys. Vanduo – bespalvis (storame sluoksnyje – žydras) ir bekvapis skystis. Vanduo (vandenilio oksidas) turi 88,6 proc. deguonies ir 11,4 proc. vandenilio (pagal masę); tai atitinka H2O. Žemės vandeninis apvalkalas – hidrosfera – sudaro 71 proc. Žemės paviršiaus. Vanduo atliko ir atlieka lemiamą vaidmenį Žemės geologijos istorijoje, klimato ir orų formavime,
medžiagų apykaitoje, gyvybės fiziologinėje ir biologinėje sferoje.

Kuo vanduo naudingas mūsų organizmui?

Suaugusio žmogaus organizme yra apie 70% vandens, kraujyje apie 98%, raumenyse apie 75%, kauluose apie 28%.
Jei prarasime bent 5 % vandens, esančio organizme, mūsų sveikatai kils pavojus! Vandens trūkumo signalus siunčia smegenys, kuriose yra 85 %vandens. Jo trūkumas gali sukelti tokius simptomus: nuovargį be aiškios priežasties, kraujo pritekėjimą į veidą („išmuša raudonis“), nervingumą, nekantrumą, neatidumą, nerimo jausmą, depresiją, suglebimą, neramų miegą. Antrąją simptomų ir požymių grupę sudaro įvairūs skausmai. Jie priklauso nuo to, kokiose zonose susikaupia rūgštys ląstelių viduje. Tuomet signalais, pranešančiais apie vandens trūkumą, tampa: rėmuo arba nevirškinimas, kolitas (storosios žarnos uždegimas), galvos skausmai, stenokardija, reumatoidinis artritas, podagra, nugaros juosmeninės dalies skausmai ir kt. Vanduo – tai gamtos šaltinis, be kurio tiesiog neegzistuotume. Vanduo ne tik malšina troškulį, bet ir padeda išsaugoti Jūsų sveikatą ir grožį.
Vanduo – tai energija mūsų organizmui. Jis generuoja elektromagnetinę energiją kiekvienoje mūsų kūno ląstelėje, mažina nuovargį, stresą, nerimą, skatina mąstymą, stabdo senėjimo procesą.
Vanduo – sveikatos pagrindas. Jis kovoja su infekcijomis, valo organizmą nuo toksinų, palaiko reikiamą hormonų balansą, padeda kovoti su antsvoriu. Oda išlaiko savo elastingumą, plaukai – blizgesį, o nagai – tvirtumą.
Vanduo – tai natūralus būdas apsisaugoti nuo ligų bei atgauti gerą sveikatą.

Vanduo įprastas mūsų gyvenime.

Vartojame jį net nesusimąstydami, koks svarbus jo vaidmuo žmogaus organizmo veikloje. Nekokybiškas vanduo gali sukelti įvairių sveikatos sutrikimų. Daugelis nežino, kiek daug funkcijų vanduo atlieka mūsų organizme ir kiek vandens reikia, kad tos funkcijos būtų atliekamos sėkmingai. Koks lemtingas ryšys egzistuoja tarp sunkių ligų ir vandens stygiaus organizme? Vanduo yra unikalus ir niekuo nepakeičiamas. Be vandens nėra gyvybės. Pagrindinės funkcijos, kurias vanduo atlieka žmogaus organizme:
Vanduo – pagrindinis ląstelių energijos šaltinis.
Vanduo – rišančioji ląstelių medžiaga.
Vanduo skaido ir tirpina į organizmą patenkančias maisto medžiagas, išnešioja jas ir deguonį po visą organizmą.
Vanduo suteikia maistui energijos, maisto dalelės įgauna sugebėjimą perduoti energiją organizmui virškinimo metu.
Vanduo sustiprina eritrocitų pajėgumą kaupti deguonį plaučiuose, kuris patekęs į ląstelės vidų, aprūpina ją deguonimi ir išneša iš jos anglies dvideginį.
Vanduo surenka ir pašalina iš organizmo nereikalingas atliekas bei toksines medžiagas.
Vanduo suderina smegenų ir kūno funkcijas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą