Panardinami Vandens Siurbliai Šuliniams

Šulinio siurblio pajungimas arba siurblys vietoj hidroforo

Panardinamų į šulinius vandens siurblių paskirtis – pakelti numatytą vandens kiekį iki vartotojo, kai "hidroforas" nebegali atitraukti vandens iki gyvenamosios vietos, tada yra naudojamas šulinio siurblys vietoj hidroforo. ATVS (hidroforas) vandenį atitraukia, kai atstumas nuo tos vietos kur stovi ATVS iki vandens paviršiaus yra ne didesnis, kaip 8 m. (10m į toli tas pats kas 1m. į gylį). Arba kai nesinori girdėti triukšmo, kaip dirba vandens siurblys su hidroforu pastatytas namuose.
ATVS. Taip pat šulinio siurbliai gali būti naudojami daržų ir šiltnamių laistymui. Panardinamas šulinio siurblys, nerūdijančiu paviršium, skirtas švaraus vandens siurbimui iš šulinių ir kitų vandens telkinių.

Panardinamo vandens siurblio montavimas

Šulinio siurblio pajungimas. Pajungimas yra labai paprastas. Vandens siurblį panardiname į šulinį taip, kad jis visas būtų apsemtas. Jei siurblyje nėra įmontuoto atbulinio vožtuvo, tai tokį įtaisote prie pat panardinamo siurblio. Atbulinis vožtuvas reikalingas tam, kad pakeltas vanduo pasiliktų vamzdyje ir nesubėgtų atgal į šulinį.

Siurblys šulinyje laikosi ant politileninio vamzdžio, kad būtų tvirčiau prie siurblio yra pririšamas nerudėjančio plieno trosas, kad esant reikalui siurblį būtų lengviau ištraukti iš šulinio. Siurblys laikosi ant vamzdžio, o trosas prilaiko.
Tada viduje ( žiemą neužšąlančioje patalpoje) pastatome slėgio baką ir prie jo įtaisome automatiką. Automatiką sudaro relė, penkiašakis ir manometras. Kiekvienam panardinama siurbliui reikalingas paleidimo pultelis (išskyrus vibracinius). Jei panardinamas siurblys yra be plūdės, paprašykite, kad tokią pritaisytų pardavėjas (tokia paslauga teikiama specializuotose vandens siurblių pardavimo vietose), kuri automatiškai nusekus vandeniui šulinyje išjungia vandens siurblį ir tai apsaugotų siurblį nuo perkaitimo ir sugedimo. Siurblys su plūde vandenį pradės tiekti tik tada, kai šulinyje atsiras pakankamas vandens kiekis. PVC vamzdžio diametras turi būti 32 mm ir vamzdį patartina užkasti po žeme bent į 120 cm gylį, kad vamzdyje esantis vanduo, žiemą neužšaltų.

Jei panardinami siurbliai šuliniams pradeda tankiai junginėtis, tai išsiplėtimo inde trūksta oro. Tokiu atveju būtina spūstelėti išsiplėtimo inde esantį ventilių. Jei per ventilių veržiasi vanduo, vadinasi jūsų išsiplėtimo inde esantis maišas yra suplyšęs ir jį reikia pakeisti. Kitu atveju tiesiog pripūskite oro į išsiplėtimo indą. Išsiplėtimo inde oro slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei siurblio apatinė įsijungimo riba. Norint TEISINGAI nustatyti koks slėgis yra išsiplėtimo inde, būtina:

1. ištraukti šulininio siurblio elektros šakute iš elektros lizdo
2. atsukti vandens čiaupą esantį vonioje ar virtuvėje ar kitoje vietoje
3. tada automobiliniu manometru matuojame, slėgį išsiplėtimo inde
4. tarkim, kad apatinė šulinio siurblio įsijungimo riba yra 1,3 atmosferos (žiūrėti į manometrą kuris yra pritvirtintas prie išsiplėtimo indo), tai išsiplėtimo inde slėgis turi būti 1,1 -1,2 atmosferos. Išsiplėtimo inde slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei siurblio apatinė įsijungimo riba.
Išvykstant iš namų ilgesniam laiko tarpui, rekomenduojama siurblį išjungti iš elektros tinklo.

Ką gali pumpuoti elektriniai giluminiai siurbliai?

Pagrinde elektriniai giluminiai siurbliai pumpuja vandenį iš šulinių ar grežinių. Tačiau, taip pat elektriniai giluminiai siurbliai gali pumpuoti mažai klampius nesprogstančius skysčius be tvirtų ir ilgapluoščių įtraukimų. Vandenyje maksimalus smėlio kiekis negali viršyti 50 g/m3 . Aukštesnė smėlio koncentracija sutrumpina vandens siurblio tarnavimo laiką ir sukelia jo blokavimo pavojų. Jeigu siurblys yra numatytas skysčio tiekimo panaudojimui, kurio tankis ir vandens tankis yra skirtingi, tai šiuo atveju pakeitus hidraulinį galingumą, yra būtina atkreipti dėmesį į įtampą, reikalingą elektros variklio atvedimui. Giluminis vandens siurblys turi būti panardintas į vandenį ne mažiau kaip 1 m., o atstumas nuo gręžinio ar šulinio dugno iki siurblio variklio ne mažesnis kaip 1 m. Siurblys turi būti maitinamas iš kintamo elektros tinklo, įtampa 230V, dažnis 50 Hz.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas09:21

    Ar gerai supratau, kad šachtinis vandens siurblys, tai tas pats siurblys, kurį panardiname šulinyje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas15:27

      Taip, tai į šulinius panardinami vandens siurbliai. Lietuvoje šachtiniai šuliniai dažniausiai būna kasami iki 10 m. O pasaulyje (Turkmėnijoje) yra net iki 250 m gylio. Priklausomai nuo vietovės, tačiau dažniausiai jų gylis retai siekia 40 m.

      Panaikinti