Giluminio Siurblio Pultelio Pajungimo Schema

Giluminio siurblio pultelio pajungimo schema.
Giluminio siurblio pultelio pajungimo schema, trifazio pajungimas


Elektros pajungimas:
Naudoti tik specialų (vandeniui atsparų) elektros kabelį ir jungti tik per hermetinę sujungimo movą. Kabelio skersmuo parenkamas iš lentelių. Atsižvelgiant į darbinę srovę ir kabelio ilgį. Naudoti tik varinį daugiagyslį kabelį. Įtampos kritimas dėl kabelio skersmens negali viršyti 3 %!
Gręžinio siurblio apsaugos pultas, slėgio relė, kita elektros įranga turi būti sumontuota sausoje uždaroje patalpoje. Požeminėje siurblinėje montuoti taip, kad ant schemos elementų nepatektų vanduo ir drėgmė. Apsaugai nuo kondensato susidarymo ir drėgmės, būtina pasirūpinti tinkama siurblinės ventiliacija.

Giluminį siurblį prie elektros tinklo pajungti tik per valdymo ir apsaugos pultą, atitinkantį vandens siurblio variklio technines charakteristikas. Vandens siurblio variklis ir kabelis turi būti apsaugoti nuo: trumpų jungimų, fazės dingimų, asimetrijos tarp fazių, viršįtampių, srovės padidėjimo, dažno jungimosi, sausos eigos (jei vandens gręžinio našumas nepakankamas). 
Variklio apsaugos pulte esanti reguliuojama šiluminė relė turi atjungti užkirstą variklį ne ilgiau, kaip per 5 sekundes.

Vienfaziai ir trifaziai giluminiai siurbliai prie tinklo jungiami per atskirą automatinį atjungėją.
Variklio apsaugai nuo žaibo rekomenduojama sumontuoti viršįtampų relę prieš apsaugos pultą. Tačiau reikia atsiminti, kad esant tiesioginiam žaibo pataikymui į pultą, variklio maitinimo kabelį arba variklį, ši relė neapsaugo.
Elektros kabelį prie valdymo pulto jungti tiktai pagal schemą, nurodytą pulto instrukcijoje; nenaudoti aliumininių laidų.
Elektros kabelis tvirtinamas prie vamzdžio kas 1.5 m. 

Paleidžiant giluminį siurblį būtina:


Įsitikinti, kad gręžinio siurblys pilnai panardintas į vandenį (nors trumpam giluminiam siurbliui padirbus be vandens - pažeidžiami guoliai).
Įsitikinti, kad gręžinio siurblys su trifaziu varikliu sukasi teisinga kryptimi. Esant uždarytai sklendei prasukti variklį į abi puses (pakeičiant fazę) ir stebėti manometro parodymus. Aukštesnis parodymas atitinka teisingą variklio sukimosi kryptį. Sukimosi kryptį galima nustatyti ir pagal variklio srovės stiprumą.
Pradiniame etape neleisti giluminiam siurbliui dirbti su pilnai atsukta vandentiekio linijos sklende (čiaupu, kranu). Vėliau sklendę galima iš lėto pilnai atidaryti. Paleidžiant gręžinio siurblį su pilnai atsukta sklende, gali būti sugadintas gręžinys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą