Hidroforo (AVTS) Montavimui Reikalingos Medžiagos

Hidroforo (AVTS) montavimui reikalingos medžiagos
Hidroforui arba automatinei vandens tiekimo sistemai (AVTS) susimontuoti reikalingos šios medžiagos:
Svarbu: Standartiniai hidroforai (AVTS) gali siurbti vandenį iš gylio iki 9 m. 10 metrų į toli lygu 1 m. į gylį. Tačiau daugelio santechnikų praktika rodo, kad horizontaliai paklotas vamzdis gali būti tik iki 30m. Esant didesniam atstumui pasireiškia kavitacijos efektas (nutrūksta vandens srauto vientisumas, atsiranda oro tarpai) ir
įsiurbimo vamzdis užsiorina arba kitaip sakant vamzdyje atsiranda oro ir vanduo nebetiekiamas.

Hidroforas (AVTS)

Susikomplektuokite hidroforo montavimui reikalingas medžiagas

1. Hidroforas (AVTS). Patartina pirkti siurblį su baltu bakeliu (BAKELIS BE FLNČO PRIEKYJE), bakeliui suteikiama 5 metų garantija, nes tokio tipo AVTS nereikalauja priežiūros ir vandens siurblys tarnauja ilgiau. Patartina pirkti ne patį pigiausią, o už vidutinę kainą. Neužmirškite, kad siurbliai su hidroforu montuojami kaip įmanoma arčiau šulinio ar kito vandens šaltinio.

PE vamzdis
2. PE vamzdis. Politileninis vamzdis turi būti 32 mm. skersmens ir juodas su mėlyna juostele arba mėlynas. Tokio tipo vamzdžiai yra skirti geriamam vandeniui. Įsiurbimo vamzdis turi būti kietas, kad įsiurbimo metu nesusispaustu.

PE jungty
3. PE jungtys: Reikės bent trijų alkūnių 32 mm kuo mažiau alkūnių tuo lengviau užpilti sistemą ir tuo lengviau vandens siurbliui atsitraukti vandenį iki savęs, bei dviejų jungčių 25/32 mm.
Atbulinis vožtuvas su tinkleliu
4. Atbulinio vožtuvo su tinkleliu. Kuris yra montuojamas ant vamzdžio ir panardinamas į šulinį. Jis reikalingas tam, kad užpiltas vanduo neišbėgtų iš sistemos. Taip pat atbulinis vožtuvas su tinkleliu neleidžia vandeniui nubėgti į šulinį siurbliui atsijungus, o kietųjų dalelių filtras apsaugo siurblį nuo stambių dalelių vandenyje.
Prieš tai išvardintas santechnikos prekes galimas įsigyti PC santechnikos skyriuje arba vandens siurblių parduotuvėse.

Hidroforo (AVTS) pajungimo schema:


Hidroforo pajungimas iš šulinio. Hidroforo įrengimas

1. Reikia išsikasti griovį nuo tos vietos kur stovės hidroforas iki šulinio ar vandens telkinio iš kur bus imamas vanduo. Griovio gylis minimum 120 cm., o patartina 150 cm. Griovys su nuolydžiu į šulinio ar vandens telkinio pusę.

2. Klojame vamzdį. Klojant vamzdį žiūrėkite, kad žemės nepapultų į vamzdį, nes jos užkiš siurblį ir naują įrenginį sugadinsite. Svarbu įsiurbimo vamzdį pakloti „be bangų“, kad nesusidarytų oro kamščių ir užpilant sistema vandeniu oras natūraliai išeitų į viršų.

3. Sujungiame alkūnines jungtis su vamzdžiu ir vieną  25/32 mm.  jungtį jungiame į siurblį, o į kitą įsukame atbulinį vožtuvą ir pritvirtiname prie to vazdžio galo, kurį leisime į šulinį ar kitą vandens telkinį.

4 Sandariai sujungus įsiurbimo sistemą nuo šulinio iki hidroforo ją, per hidroforo padavimo angą visą užpilame vandeniu.
Hidroforą galimas susimontuoti pačiam, bet geriau darbus patikėti šį darbą išmanantiems santechnikams.

Hidroforo pajungimas schema. Vandens tiekimas į namą iš šulinio

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą