Vandens Siurblys su Hidroforu Tankiai Junginėjasi

Kodel hidroforas daznai isijungia? hydrophore system troubleshooting
Jei vandens siurblys su hidroforu ar giluminis siurblys ar šulinio siurblys pradeda tankiai junginėtis, tai bake kuriame yra vanduo trūksta oro. Tokiu atveju būtina spustelėti slėgio inde esantį ventilių. Jei per ventilių veržiasi vanduo, vadinasi jūsų išsiplėtimo inde esantis maišas arba membrana yra suplyšusi.
Maišai būna tose AVTS ( vandens siurblys su hidroforu), kuriose bako priekyje arba apačioje yra flančas ir flančą galima atsukti ir ištraukti guminį maišą.
Prieš įdėdami naują maišą būtinai išvalykite sausai bako vidų, nes prasidės korozija ir bakas surūdys. Jei hidroforo slėgio indo priekyje nėra flančo, o per ventilių bėga vanduo, reiks keisti visą baką, nes plyšo membrana ir tie bakai yra neardomi. Jei vanduo nesiveržia pro ventilių tiesiog pripūskite oro į slėgio indą. Slėgio inde oro slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei siurblio apatinė įsijungimo riba. Plačiau straipsnio apačioje.

Kodėl hidroforas dažnai įsijungia?

Hidroforas su siurbiu tankiai junginėjasi nors vandens čiaupas užsuktas. Vadinasi kažkur yra vandens nutekėjimas. Reikia peržiūrėti visus santechninius mazgus, gal pro kurį nors laša vanduo (vandens čiaupas, tualetas, dušas ir t.t). Blogiausia kas gali nutikti: sugedęs atbulinis vožtuvas (jis yra šulinyje arba gręžinyje) arba nesandarios jungtys kurios yra užkastos po žeme. Reikia atjungti vamzdį nuo vandens siurblio kuris ateina iš šulini ar gręžinio ir stebėti ar jame laikosi vanduo ar vanduo dingsta. Jei vanduo dingsta tai kaltas atbulinis vožtuvas arba pro jungtis skverbiasi vanduo.

Norint TEISINGAI sureguliuoti slėgį hidrofore, būtina:

Vandens siurblys su hidroforu gali tankiai junginėtis, kai trūksta oro arba pripūsta oro per daug į hidroforą. 

1. Ištraukti vandens siurblio su hidroforu šakute iš elektros lizdo (Prieš ištraukiant šakutę iš elektros lizdo pasižiūrėkite į manometrą, kuris yra pritaisytas prie vandens siurblio, kokia yra apatinė siurblio įsijungimo riba)
2. Atsukti vandens čiaupą esantį vonioje ar virtuvėje ar kitoje vietoje, kad išbėgtų vanduo iš bakelio.
3. Tada automobiliniu manometru matuojame, slėgį išsiplėtimo inde
4. Jei apatinė vandens siurblio su hidroforo įsijungimo riba yra 1,3 (žiūrėjote į manometrą kuris yra pritvirtintas prie vandens siurblio) atmosferos, tai išsiplėtimo inde slėgis turi būti 1,1 -1,2 atmosferos. Išsiplėtimo inde slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei siurblio apatinė įsijungimo riba. Teisingai sureguliuosite slėgį hidrofore tik tada, jei laikysitės prieš tai aprašytos sekos.

3 komentarai:

  1. Anonimiškas20:42

    Pas mane yra mėlynas hidroforas, tai siurblių pardavėjas patarė prisižiūrėti hidroforą, kas 3-4 mėn ir pripūsti oro. Tai kai išgirstu, kad tankiai pradeda junginėti pripučiu. O darau viską, kaip čia pašyta ir be bėdų būna keli mėnesiai. O kas svarbiausiai jau 3 metai kaip naujo maišo pirkti nereikia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas11:20

    Pastatėme hidrafora su išsiplėtimo indu pas mane be flančo bakelis baltas nesupranta slegi nustatem kaip rašoma ir kad mažiau nei žemutinis pasileidimo taškas ir pro ventili neina vanduo bet vistiet kai tik pasiekia zemutini taškas pradeda dirbti kažkur kas 15min neatsukus čiaupą nesuprantu kodėl, ir kai suverziam jungtis nebega o po keletas dienų pasirodo kad bega labai silpnai ir lėtai net nesuprasi ar cia nuo slėgio prasimuša ar kad rasoja nes vanduo šulinio labai šaltas ,bet gal kas padės dėl junginejimosi ? Vožtuvas stovi taip pat bet nesigirdi kad begtu atgal

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vandens Tiekimas12:13

      Jei vandens siurblys junginėjasi kas 15 min, tai kažkur yra nesandaru, nes vanduo išteka iš bakelio, todėl vandens siurblys ir įsijungia. Gal kur vandens čiaupas praleidžia, gal blogai užsandarintos jungtys (po žeme). Reikia ieškoti vietos, kur yra nesandaru. Nuo šulinio iki name esančių kranų, tualeto bakelio, boilerio ir t.t.
      O rasoja dėl to, kad susidaro kondensatas. O kondensatas susidaro dėl temperatūros skirtumo.

      Panaikinti