Kokio Tipo Vandens Šildytuvą Pasirinkti?

Karšto vandens šildytuvų yra labai daug ir įvairių formų bei dydžių, bet paprastai yra skirstomi į elektrinius ir kombinuotuosiusBolerius galima suskirstyti ir pagal keletą kriterijų: pagal talpinimo būdą - pastatomi ant grindinio ar pakabinami ant sienos, pagal formą - vertikalūs ar horizontalūs
boileriai, naudojamos energijos rūšį: elektriniai boileriai, elektriniai momentiniai vandens šildytuvai ir kombinuoti boileriai.

Kombinuoti vandens šildytuvai

Kombinuoti boileriai vandenį gali šildyti elektra ir šilumokaičiu. Vidinis šilumokaitis būna sujungtas su naudojamos šildymos sistema - saulės kolektoriumi, elektros energijos šaltiniu, kieto kuro katilu ar dujiniu katilu, centrinės šildymo sistema. Įsirengus kombinuotą vandens šildytuvą, šildymo sezono metu vanduo yra šildomas iš to paties šaltinio, kuriuo šildomos ir patalpos, o vasarą - elektra.
Tokie vandens šildytuvai geriausiai tinka gyvenamuosiuose namuose, o prie jų prijungti boileriai efektyviai tarnauja ištisus metus.

Elektriniai vandens šildytuvai

Elektriniai vandens šildytuvai veikia ten, kur yra elektros instaliacijai. Elektriniai boileriai nereikalauja didelio galingumo elektros įvado, tad jie sumažina elektros nuostolius, šildant vandenį paprastuose namuose. Šie šildytuvai turi talpyklą, kurioje saugoma karšto vandens atsarga. Talpykloje vanduo šildomas joje esančiu šilumokaičiu „vanduo-vanduo" arba elektriniu šildymo elementu.

Momentiniai vandens šildytuvai

Momentinis (greitaeigis) vandens šildytuvas energijos naudoja tik tuomet, kai iš krano leidžiate šiltą vandenį. Tokie vandens šildytuvai yra nedideli, kompaktiški ir neturi kaupiamosios talpos vandeniui, vanduo šildomas tik vartojimo momentų, kol keliauja pro šildytuvą. Momentinis boileris tinkamas tiek nuolatiniam, tiek epizodiniam vandens naudojimui. Momentiniai vandens šildytuvai yra dviejų tipų: slėginis ir beslėgis.


Kokio tipo vandens šildytuvą esate įsirengę? Ar pateisina lūkesčius?

1 komentaras:

  1. Anonimiškas21:09

    Kai įsirenginėjome namus, buvau nusižiūrėjusi momentinį šildytuvą. Na jis toks nedidelis ir kompaktiškas man pasirodė. Nenorėjau to didžiausio boilerio, kabančio ant sienos. Pagalvojau bus visai neblogai, reikia šilto vandens - atsuki ir šiltas vandenėlis teka. Tačiau paklausinėjusi pažystamų santechniko, elektriko, atsisakiau tos idėjos. Pirmiausia, tai neekonomiška, tokie šildytuvai ima labai daug elektros, o antra - priklauso nuo buto elektros instaliacijos. Pasakojo, kad pas vienus atsukus vandens čiaupą, pritemdavo šviesa visame name. O kas svarbiausia, kad momentiniai šildytuvai greitai užkalkėja. Tad teko kabinti ant sienos didelį boilerį, kuris man labai nepatiko, bet dabar tuo visai džiaugiuosi.

    AtsakytiPanaikinti