Recirkuliacinio Siurblio Pajungimo Schema

karsto vandens cirkuliacijos schema
Karšto vandens cirkuliacijos sistema vartotojui užtikrina momentinį karšto vandens tiekimą. Pvz. Tarkime dušas yra antrame aukšte, o boileris pirmame. Jei nebus recirkuliacinės sistemos atsukus vandens čiaupą bėgs šaltas vanduo. Kol atbėgs šiltas vanduo gali užtrukti ir keletą min. (priklauso
nuo atstumo iki vandens šildytuvo). Norint išvengti tokios situacijos įrengiama recirkuliacinė sistema su karšto vandens cirkuliaciniai siurbliai.

Karšto vandens recirkuliacija


Karšto vandens ištekėjimas iš boilerio ir recirkuliacinis siurblys turi būti sujungti uždaru žiedu, kaip pavaizduota paveikslėlyje. Prie to žiedo galite pajungti dušą, vandens čiaupą ir t.t. Nuo recirkuliacinio žiedo atšaka iki vandens paleidimo vietos, neturėtų būti ilgesnė nei 2 metrai.
Jei nėra recirkuliacijos, karšto vandens turėsite laukti tol, kol šildomas vanduo atitekės nuo boilerio ar katilo iki jūsų. Tai, kaip jau minėta, gali užtrukti iki kelių minučių.

Kas yra recirkuliacija?


Recirkuliacija - daugiakartis visiškas arba dalinis dujų, skysčių, kietų medžiagų grąžinimas į technologinį procesą, aparatą, įrenginį.

Recirkuliacinių siurblių tipai:

Paprastas recirkuliacinis siurblys.
Recirkuliacinis siurblys su laikmačiu.
Recirkuliacinis siurblys su termostatu.
Recirkuliacinis siurblys su laikmačiu ir termostatu.

Cirkuliacinio siurblio pajungimas

Ar naudojate recirkuliacinį siurblį? Kokio tipo recirkuliacinį siurblį naudojate?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą