Boilerio Magnio Adodas

Magnio anodas boileriui. Magnio anodo keitimas
Boileryje esančio anodo paskirtis apsaugoti baką iš vidaus nuo korozijos. Į visus emaliuotus vandens šildytuvus montuojami tirpstantys arba netirpstantys anodai.

Tirpstantys ir netirpstantys anodai boileriui

Tirpstantys anodai boileriui - tai magnio strypai, kurie pamažu tirpsta vandenyje ir tuo pat metu saugo šildytuvo talpą nuo korozijos. 
Netirpstantys anodai boileriui gaminami iš netirpių lydinių ir reikiamam elektros potencialui sukurti jiems reikalingas elektrinis maitinimas. Elektros sąnaudos nedidelės - reikalinga galia siekia tik kelis vatus. Jei kyla klausimas. Kam reikalingas anodas boileriui, jei vidus emaliuotas? 

Magnio anodo paskirtis


Boileryje emalės sluoksnis ant vidinės talpos sienelės yra kietas, tačiau trapus. Talpoje visą laiką vyksta temperatūros ir slėgio pokyčiai, dėl kurių sienelės visą laiką juda ir to pasekoje emalė įtrūksta. Norint sustabdyti įtrūkimo vietoje koroziją, įrengiamas anodas iš aktyvesnės už geležį medžiagos, todėl rūdija anodas, o ne plieninės sienelės. Netirpstantys anodas boileriui yra santykinai brangūs, todėl buitiniuose vandens šildytuvuose naudojami retai.

Magnio anodo keitimas


Magnio anodo keitimas. Tirpstantys magnio anodai boileriui susinaudoja maždaug per 2-3 metus, paskui juos reikia pakeisti ir tuo pačiu išvalyti vandens šildytuvą. Tirpstančių anodų efektyvumą mažina nuosėdos, patenkančios su vandeniu. Jeigu boilerio anodas pasidengia nuosėdų sluoksniu, tada boilerio magnio anodas nebetirpsta, kartu ir nebe apsaugo plieninių vandens šildytuvo sienelių. Magnio anodai yra įrengti žinomų gamintojų (Ariston, Atlantic, Dražice, Gorenje, Electrolux, Kospel ir t.t) vandens šildytuvuose.

1 komentaras:

  1. Anonimiškas19:27

    Magnio anodas veikia kaip elektrolitų rinkinys, kuris patraukia jų neigiamą krūvį ir apsaugo vandens šildytuvo talpos vidinį paviršių nuo korozijos.

    AtsakytiPanaikinti