Boilerių Vandens Šildytuvų Valymas

Boilerį valyti reikia vieną katrą per metus, nes daugelyje Lietuvos rajonų vanduo yra kietas, o tai reiškia kad jame yra ištirpusių mineralų ar net geležies. Šildant vandenį išsiskiria nuosėdos ir kaupiasi boilerio dugne ir ant šilumokaičio. Dėl to krenta efektyvumas, sunaudojama daugiau elektros energijos.
Jei vandens šildytuvas nevalomas, laikui bėgant elektros energijos sąnaudos gerokai padidėja. Taip pat gali suprastėti vandens kokybė, prasidėti vidinė boilerio korozija. Nuspręsti ar daug kalkių jūsų vandenyje galite iš to, kaip dažnai tenka valyti arbatinuką. Jei jį valote kas mėn., tai vanduo yra kalkinas ir boilerį teks valyti kasmet. 

Kaip išvalyti boilerį vandens šildytuvą?


Boilerio valymas.
Kad išvalyti boilerį reikia išjungti elektros tiekimo, užsukti vandens padavimo ventilį, pilnai nuleisti karštą vandenį. Tada jei yra galimybė nusikelti boilerį, išsukti flanšą. Išvalyti visą susikaupusį purvą. Jei sugedęs šilumokaitis pakeisti nauju. Jei reikia, pakeičiamas magnio anodas, kuris apsaugo boilerį nuo korozijos. Viską sujungi atbuline tvarka, užpilti šildytuvą vandeniu ir įjungti į elektros tinklą.


Ar teko valyti vandens šildytuvą? Su kokiomis problemomis susidūrėte?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą