Boilerio Vandens Šildytuvo Remontas

Vandens šildytuvo boilerio gedimas
Vandens šildytuvo gedimai būna dviejų tipų: vandens pratekėjimas ir elektros dalies gedimas. Vandens pratekėjimas ar kitaip tariant sistema tampa nesandari galima matyti vizualiai. Vandens šildytuvo korpusas yra šlapias, drėgmė aplink boilerį arba drėgnas atbulinis vožtuvas. Dėl kieto vandens Lietuvoje dažnai atbulinis vožtuvas užkalkėja ir pradeda rasoti. Tokiu atveju reikia atbulinį
vožtuvą pakeisti nauju. Jei drėgnas boilerio korpusas, reikia nustatyti ir lokalizuoti nesandarumo vietą. Čia galimi tokie variantai: nesandari flanšo tarpinė arba prakiuro vandens šildytuvo bakas. Jei tik nesandari tarpinė, tai kečiama tik tarpinę po flanšu. Na jei kiauras boileris tai keičiame visą boileris, nes boilerio bakas neremontuojamas.

Kodėl nešyla boileris?


Būna kad boileris vis dar veikia, bet vanduo nepašyla iki norimos temperatūros, tada gali būti, kad vandens šildytuvo kaitinimo elementas ir termostatas tiesiog užkalkėjo. Priežastis paprasta jūsų regione yra kalkinas vanduo. Tokiais atvejais reikia išvalyti vandens šildytuvą nuo jame susikaupusių nuosėdų.
Jei nutiko taip, kad boileris šildo vandenį daug ilgiau nei prieš tai ir jame yra du kaitinimo elementai, tai gali būti, jog vienas iš dviejų šildymo elementų yra sugedęs. Verta prieš apsiimant profilaktika įsitikinti, jog abu vandens šildytuvo kaitinimo elementai yra tvarkingi.
Būna ir taip, kad boileris geras tačiau nešildo, nes iki boilerio neateina elektros srovė. Tokiu atveju gedimas šalinamas elektros tiekimo grandinėje iki boilerio.


Ar teko remontuoti vandens šildytuvą? Jei teko ar apsimokėjo? O gal vertėjo pirkti naują?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą