Kokiu Skysčiu Užpildyti Namo Šildymo Sistemą?

Neužšąlantys skysčiai šildymo sistemai
Skysčio parinkimas namo šildymo sistemoje visada turi būti pamatuotas ir gerai apgalvotas. Jei yra galimybė naudoti paprastą vandenį, tai geriausiai taip ir daryti, nes visi katilai pagaminti remiantis vandens charakteristikomis.
Todėl geriausia užpildyti namo šildymo sistemą vandeniu, tačiau jei dėl tam tikrų priežasčių, dėl ko negalite to padaryti (dažnai išvykstate, gyvenate name tik savaitgaliais, problemos su elektra ir t.t.), tada geriausia naudoti propilenglikolio pagrindu paruoštą mišinį.

Šildymo sistemos užpildymas neužšąlančiu skysčiu


Stipriai atšalus laukia ir nešildant patalpų, šildymo sistema gali užšalti ir pridaryti rimtų nuostolių, kurie gali brangiau kainuoti nei užpildymas sistemos šalčiui atspariu skysčiu. Propilenglikolis yra skystis šildymo sistemai užpildyti. Šis skysti naudojamas individualių namų ar kitų pastatų šildymo sistemoms, kur galimas katilinės išjungimas šaltu metų laiku, neišleidžiant iš cirkuliacinės sistemos šilumą perduodančio skysčio. Šildymo sistemos užpildymas neužšąlančiu skysčiu yra brangus malonumas, bet papildoma apsauga nuo užšalusios šildymo sistemos žiemą gali atsipirkti. Propilenglikolis yra skiedžiamas vandeniu ir yra tinkamas naudoti esant nepalankioms oro sąlygoms, t.y. nuo -75ºC iki +90ºC temperatūros.

Kaip užpildyti šildymo sistemą?


Geriausias savybes koncentruotas skystis išlaiko skiedžiant vandeniu santykiu 1:1, tuomet atskiesto skysčio užšalimo temperatūra bus -35 C. Žinoma yra ir kitokių neužšalančių skysčių (antifrizas, glikolis ir t.t), kurie yra naudojami įvairaus tipo katiluose, šildymo, šaldymo ir vėdinimo sistemose. Tačiau kiekvieno skyščio techninės charakteristikos yra skirtingos, tad būtina pasidomėti jomis prieš pilant į šildymo sistemą.


Kokiu skysčiu yra užpildyta jūsų namo šildymo sistema?

1 komentaras:

  1. Anonimiškas20:08

    Antifrizu ar tosolu pildyti nerekomenduočiau, nes jis yra žymiai takesnis už vandenį ir per sriegius, po kiek laiko, gali pradėti varvėti. Yra specialus skystis šildymo sistemos užpildyti, bet man tai jis irgi nekelia pasitikėjimo, geriausia vanduo.

    AtsakytiPanaikinti