Cirkuliacinio Siurblio Parinkimas Montavimas

Naudingi patarimai montuojant cirkuliacinį siurblį

Cirkuliacinio siurblio parinkimas montavimas
Hermetiško rotoriaus („šlapio tipo“) siurbliai visada turi būti montuojami taip, kad velenas būtų horizontalus.
Niekada nepaleiskite cirkuliacinio siurblio, kol sistema nepripildyta vandens ir iš jos neišleistas oras. Siurblys gali sugesti net trumpai padirbęs sausąja eiga.
Prieš paleisdami cirkuliacinį siurblį, perplaukite sistemą švariu vandeniu, kad būtų pašalinti visi nešvarumai. Kabelio įvadas/kištukas visada turi būti nukreipti žemyn, kad į kontaktų dėžutę negalėtų patekti vandens.

Cirkuliacinį siurblį visada montuokite grįžtamajame vamzdyje, o ne vandens tiekimo vamzdyje. Į pečių grįžtančio vandens temperatūra yra mažesnė, nei iš pečiaus ištekančio vandens temperatūra. Prieš ir po siurblio sumontuokite ventilius tam, kad būtų galima greitai ir patogiai išmontuoti siurblį. Variklio velenas turi būti griežtai horizontalioje padėtyje. Maksimalus vamzdžiuose leistinas greitis yra 1,0 m/s, tačiau variniuose vamzdžiuose, kad būtų išvengta turbulencijos sukeliamo triukšmo ir korozijos, greitis turi neviršyti 0,5 m/s.

Cirkuliacinio siurblio pajungimas

Cirkuliacinio siurblio pajungimo schema


Cirkuliacinio siurblio parinkimas


Keičiant seną cirkuliacinį siurblį verta pasidomėti, ar po to, kai buvo įrengtas ankstesnis siurblys, nebuvo atlikta kokių nors namo ar jo šildymo sistemos pakeitimų. Tai gali būti: nauji langai su stiklo paketais papildomas apšiltinimas nauji termostatiniai vožtuvai. Dauguma senų cirkuliacinių siurblių yra didesni nei reikia. Jie gali būti pakeisti mažesniais valdomų apsukų „Grundfos“, "Wilo", ar kitų firmų cirkuliaciniais siurbliais. Valdomų apsukų siurblys prisiderina prie naujų sąlygų, sumažina sistemos triukšmingumą ir taupo energiją.

Grundfos cirkuliaciniai siurbliai

Grundfos siurbliu parinkimas

Namas m2
Siurblio tipas
50-100
120-200
UP BASIC 25-4, UPS 25-40ALPHA2 25 - 40
200-280
UP BASIC 25-6, UPS 25-60ALPHA2 25 – 60

Wilo cirkuliaciniai siurbliai

Wilo siurbliu parinkimas


Cirkuliacinio siurblio greičio įtaka katilo efektyvumui

Tinkamas cirkuliacinio siurblio greitis užtikrina, efektyviai pernešama šilumą nuo katilo iki šildomų grindų ar radiatorių. Per greitas ar per lėtas šilumos judėjimas šildymo sistemoje gali sumažinti šilumos perdavimo efektyvumą. Jei cirkuliacinis siurblys veikia per greitai, tai gali lemti nepakankamą šilumos perdavimą radiatoriuose ar grindiniame šildyme, nes šiltas vanduo per juos prateka per greitai, kad spėtų pakankamai atiduoti šilumos aplinkai. Jei siurblys veikia per lėtai, pašildytas vanduo gali per daug atvėsti, grįždamas į katilą, o tai taip pat nėra efektyvu.

Nenaudokite cirkuliacinio siurblio degiems skysčiams pumpuoti ar dirbti pavojingoje sprogimui aplinkoje. Būkite atsargūs, atsukdami nuorinimo varžtą. Karšto vandens srovė gali apdeginti odą ar sugadinti arti esančius daiktus.

Prieš instaliavimą ir naudojimą atidžiai perskaitykite cirkuliacinio siurblio montavimo instrukciją. Gamintojas neteikia garantijos ir neatsako už siurblius, sugadintus dėl neatsargaus elgesio, blogos priežiūros, neteisingo siurblio naudojimo ar montavimo instrukcijos nurodymų nesilaikymo.

Šiuo metu grindų šildymas jau tampa nebe prabangos, o įprastu reiškiniu daugelyje individualių gyvenamųjų namų. Ypač dabar, kai sparčiai populiarėja šilumos siurblių naudojimas. Kaip žinome, sistemose su šilumos siurbliais vandens temperatūros būna sąlyginai nedidelės, maksimaliai iki 40ºC, todėl grindų šildymas tampa idealiu sprendimu. Taip pat sistemose, kur naudojami dujiniai kondensaciniai katilai grindų šildymas irgi yra labai patrauklus sprendimas, nes kuo žemesnė grįžtama temperatūra į katilą, tuo jis efektyvesnis.

Šildymo sistemos siurblys - tai prietaisas, kurio mes dažniausiai nematome, tačiau kuris, sukdamasis dieną naktį, yra vienas daugiausiai elektros energijos suvartojančių buities prietaisų.

Cirkuliaciniai siurbliai skirti šildymo ir kondicionavimo sistemoms. Cirkuliacinis siurblys yra montuojamas katilinėse arba kitose uždarose patalpose, apsaugotose nuo atmosferinio poveikio. Dauguma šiuolaikinių cirkuliacinių siurblių valdomi elektroniniu būdu. Cirkuliacinis siurbliukas gali būti skirtas ir naudojimui saulės kolektorių sistemose.

Karšto vandens recirkuliacija

Kokį cirkuliacinį siurblį naudojate ir kokio dydžio yra šildomos patalpos?

1 komentaras:

  1. Labai naudingas straipsnis. Būtinai pasidalinsiu su vyru, kuris šiuo metu kaip tik ieško šio įrenginio. Mums svarbu, kad cirkuliacinis siurblys būtų kokybiškas, patvarus ir atliktų savo funkciją be priekaištų.

    AtsakytiPanaikinti