Vonios spintelės aukštis nuo grindų

Vonios spintelių aukštis nuo grindų gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų, taip pat nuo vonios kambariu besinaudojančių asmenų ūgio ar spintelių dizaino.
Tačiau įprastas ir rekomenduojamas vonios spintelių aukštis yra apie 85 cm (81–91 centimetro) nuo grindų iki stalviršio paviršiaus. Šis vonios spintelės aukštis yra patogus ir ergonomiškas daugumai suaugusiųjų.
Stalviršio storis ir kriauklės aukštis taip pat turės įtakos bendram spintelės aukščiui. Be to, jei turite konkrečių poreikių ar pageidavimų, pavyzdžiui, gyvens aukštesni ar žemesni asmenis, galite atitinkamai pakoreguoti aukštį.

Nustatant idealų vonios spintelių aukštį nuo grindų, verta atsižvelgti į tai kas naudosis vonios kambariu, į jų ūgį ir konkrečius pageidavimus, kurių gali turėti ten besilankantys asmenys.

Kokiame aukštyje turi būti pakabinama vonios spintelė?


Dažnai rekomenduojama vonios spintelę montuoti tokiame aukštyje, kuris būtų patogus vartotojui, kartu užtikrinant vizualiai patrauklų vaizdą. Kas svarbu reikia atkreipti dėmesį į suaugusiųjų ūgį, spintelės dizainą ir asmeninius pageidavimus.

Pakabinama vonios spintelė su veidrodžiu aukšis nuo grindų

Standartinis pakabinamų vonios spintelės apačia bus 85–121 cm virš grindų. Šis matavimas atliekamas nuo spintelės apačios iki grindų. Labai svarbu atsižvelkite į asmenų ūgį, kurie dažniausiai naudosis vonios kambariu. Spintelė turi būti lengvai pasiekiama kasdieniams daiktams paimti ar padėti, bet ne taip žemai, kad netaptų kliūtimi.
Spintelė turi būti pakabinta tokiame aukštyje, kuris papildytų bendrą vonios kambario dizainą. Dažnai vizualiai patrauklu suderinti spintelės viršų su kitais vonios elementais, pvz., veidrodžių ar plytelių viršumi.

Jei spintelę planuojate kabinti virš kriauklės, apsvarstykite galimybę palikti pakankamai vietos tarp kriauklės ir spintelės apačios, kad būtų galima lengvai naudotis kriaukle.

Galiausiai idealus vonios spintelės pakabinimo aukštis yra subjektyvus dalykas ir gali skirtis priklausomai nuo individualių pageidavimų ir vonios kambario dizaino specifikos. Prieš įrengiant vonios kambarį, jei yra galimybė jį nusipiešti, kad būtų galima vizualiai suprasti, kaip vonios kambarys atrodys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą