Slėgio Bakas ir Jo Preižiūra

Koks turi buti oro slegis hidrofore?  How to set pressure tank psi

Išsiplėtimo indas, kuriam yra suteikiama 5 metų garantija ir priekyje neturi flančo, tokiose išsiplėtimo induose  nėra guminių maišų. Šie slėgio indai yra visiškai sandarūs, neardomi ir jų nereikia prižiūrėti. Jo viduje yra įmontuota membrana, kuri baką dalina i dvi dalis.
Toks bakas vidutiniškai tarnauja apie 10 metų. Kaip ir visų kitų išsiplėtimo indų, taip ir šių išsiplėtimo indų, bendrą tūrį sudaro vanduo ir oras. Vanduo užima 1/3 bako, o oras 2/3.

išsiplėtimo indo slėgio reguliavimas, expansion tank pressure adjustment
Guminiai maišai būna tose išsiplėtimo induose, kuriose bako priekyje yra flančas. Slėgio indai su guminiais maišais laiko vandenį maišuose, o aplinkui būna suslėgtas oras. Tokius išsiplėtimo bakus reikia prižūrėti ir tikrinti orą bake, kas 3-6 mėn. Oro suspaudimo principu veikiantys išsiplėtimo indai sukaupia padidėjusį slėgį, dėl padidėjusios temperatūros, vandens kiekį uždarose šildymo sistemose. Slėgio indai su keičiamais guminiais maišais yra skirti šildymo, oro-kondicionavimo sistemoms, bei vandens tiekimo sistemoms.

Kodėl hidroforas dažnai įsijungia?

Kodėl hidroforas dažnai įsijungia? Jei vandens siurblys pradeda tankiai junginėtis, tai bake trūksta oro. Tokiu atveju būtina spustelėti slėgio inde esantį ventilių. Jei per ventilių veržiasi vanduo, vadinasi jūsų išsiplėtimo inde esantis maišas arba membrana yra suplyšusi. Maišai būna tose slėgio induose, kuriose bako priekyje yra flančas ir flančą galima atsukti ir ištraukti guminį maišą. Prieš įdėdami naują maišą būtinai išvalykite sausai bako vidų, nes prasidės korozija ir bakas surūdys, bei prakiurs. Jei slėgio indo priekyje nėra flančo, o per ventilių bėga vanduo, reiks keisti visą baką, nes plyšo membrana ir tie bakai yra neardomi. Jei vanduo nesiveržia pro ventilių tiesiog pripūskite oro į slėgio indą. Tačiau jei oro pripūsite per daug vandens siurblys taip pat tankiai junginėsis.
Slėgio inde oro slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei siurblio apatinė įsijungimo riba. Žemiau aprašyta eiga, kaip teisingai pripūsti oro į hidroforą.

Koks turi būti oro slėgis hidrofore?

Išsiplėtimo indo slėgio reguliavimas arba kaip teisingai sureguliuoti oro slėgį hidrofore.   
 1. Ištraukti vandens siurblio šakute iš elektros lizdo (Prieš ištraukiant šakutę iš elektros lizdo pasižiūrėkite į manometrą, kuris yra pritvirtintas prie vandens siurblio, kokia yra apatinė vandens siurblio įsijungimo riba).
 2. Atsukti vandens čiaupą esantį vonioje ar virtuvėje ar kitoje vietoje, kad išbėgtų vanduo iš vandens siurblio bako.
 3. Tada automobiliniu manometru matuojate, slėgį išsiplėtimo inde.
 4. Jei apatinė hidroforo įsijungimo riba yra 1,3 (žiūrėjote į manometrą kuris yra pritvirtintas prie siurblio) atmosferos, tai išsiplėtimo inde slėgis turi būti 1,1 -1,2 atmosferos. Išsiplėtimo inde slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei vandens siurblio apatinė įsijungimo riba.

Slėgio indai naudojami daugelyje sričių: vandens tiekimo sistemoms, šiluminio išsiplėtimo, laistymo sistemose, hidraulinių smūgių slopinimui, slėgio kėlimo sistemose.

Kokio tipo išsiplėtimo indą (hidroforą) naudojate?

10 komentarų:

  1. O ventiliai gali būti pakeisti, jei būtent per juos vandenį leidžia?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei per ventilių bėga vanduo, tai yra plyšęs maišas (jei priekyje bako yra atsukamas flančas). Maišą galima pakeisti ir sausai reikia išvalyti baką. O jei bakas yra be flančo yra keičiamas visas bakas, nes tokio tipo bakai yra neardomi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jeigu per ventili ne bega vanduo,o pompuot ora reikia kas savaite

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas19:43

      Jei bakas tvarkingas, patikrinti kiek oro yra bake reikia kas 3 mėn. Jei trūksta tik tada reikia pripūsti. Kiek reikia oro yra parašyta straipsnyje.

      Panaikinti
  4. Kur gauti ventili? Jei žinot įmeskit nuoroda. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas10:58

      Slėgio bakui ventilių galima nusipirkti dviračių parduotuvėse. Pasiimkite seną ventilių ir jums parinks naują.

      Panaikinti
  5. Anonimiškas10:18

    Vandens srovė čiaupe po kurio laiko pradeda silpnėti, o po to vėl sustiprėja. Kitaip tariant - srovė tarsi pulsuoja. Kur čia galėtų būti problema?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas12:47

      Problema yra ta, kad neteisingai yra sureguliuota vandens siurblio relė ir oro slėgis išsiplėtimo inde. Straipsnyje yra parašyta, kaip viskas turi būti sureguliuota. Pasiskaitykite ir suprasite, koks turi būti oro slėgis hidrofore.

      Panaikinti
  6. Anonimiškas05:53

    Kaip dažnai reikia keisti guminį maišą hidrofore higienos sumetimais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hidroforo membranos higienos sumetimais keisti nereikia, nes vanduo hidrofore neužsistovi jis pastoviai cirkuliuoja. Antra hidroforo membrana yra pritaikyta, kad joje vanduo neprarastų savo savybių ir vanduo būtų tinkamas vartojimui.

      Panaikinti