Koks turi būti tualeto aukštis nuo grindų?

Tualeto aukstis nuo grindu, toilet from the floor

Standartinis tualeto aukštis, matuojamas nuo grindų iki tualeto sėdynės viršaus, paprastai rekomenduojamas klozeto aukštis yra apie 38–42 centimetrų.
Tai būtų tualetas, kurį pasirinktumėte savo namams, jei jūsų šeimoje yra daug jaunų ar žemo ūgio narių. Standartinio tualeto sėdynė yra žemiau nei standartinės kėdės sėdynė.

Rekomenduojamas klozeto aukstis

Patogus tualeto aukštis – 43–48 centimetrai. Tai patogiau aukštesniems žmonėms ir žmonėms, kuriems sunku pakilti iš žemiau sėdimos vietos. Šie aukštesni tualetai sukurti taip, kad būtų lengviau prieinami ir patogesni žmonėms, turintiems judėjimo problemų arba tiems, kurie nori aukščiau sėdėti. Jie dažnai rekomenduojami žmonėms su judėjimo negalia, vyresnio amžiaus žmonėms ar žmonėms su negalia.

Kokį klozetą rinktis?


Svarstydami, kurį klozetą įsirengti, standartinio aukščio ar patogaus aukščio, taip pat turėsite pagalvoti apie kitus parametrus. Koks bus klozetas? Apvalus ar ovalus, turės dvigubą nuleidimą ir kokia bus spalva. Dauguma žmonių renkasi baltą arba kaulo spalvos klozetą. Lemiamu veiksniu tampa jūsų pačių šeimos narių poreikiai. Paprastai montavimas atliekamas už tą pačią kainą.
Renkantis tualeto aukštį svarbu atsižvelgti į konkrečius vartotojų poreikius ir pageidavimus. Be to, vietiniai statybos kodeksai ir taisyklės taip pat gali nurodyti mažiausią ir didžiausią viešųjų ar komercinių pastatų tualetų aukštį, todėl būtina patikrinti vietinius kodeksus ir standartus, jei įrengiate tualetą tokioje aplinkoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą