Kaip Pasirinkti Šildymo Katilą Namui?

Kokio galingumo katilo reikia namui?
Prieš pasirenkant šildymo katilą, reikia atkreipti dėmesį į keletą svarbių detalių: degimo kameros tipą, katilo galingumą, šilumokaičio konstrukciją ir medžiagas iš ko jis pagamintas. Standartiškai katilo galingumas skaičiuojama taip 1 kW apšildo apie 10 kvadratinių metrų patalpos, kai patalpų aukštis 2,5 metro.
Tačiau namai skiriasi savo šilumos atidavimo koeficientu. Naujos statybos yra vienoks šilumos atidavimo koeficientas, senos kitoks. Norint išvengti pastato šilumos praradimų ir kitų šiluminių poreikių, dažniausiai pridedama apie 10-20 procentų papildomo galingumo. Taip nustatomas maksimalus šildymo galingumas, kuris būtų reikalingas šaltą žiemą.

Pasirenkant šildymo katilą, reikia būtinai apgalvoti planuojamą karšto vandens sunaudojimą, tad norit tiksliai sužinoti, kokio galingumo katilo reikia patartina kreiptis į šiluminės technikus projektuotojus.

Kokio galingumo šildymo katilą naudojate?

2 komentarai:

  1. Anonimiškas10:57

    Kaip paskaičiuoti kieto kuro katilo galingumą? Gyvenamasis namas apie 130 m2, bet namas yra senos statybos, mūrinis, plytinis. Sienos šiltintos 15 cm polistirolo.  Namo stogas apšiltintas 20 cm vata, 8 radiatoriai,  kurių bendra galia apie 16 kw ir dar įrengtas kombinuotas boileris 150 litrų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas12:39

      Apskaičiuoti kokio šildymo katilo reikia, grubiai galia taip - 1 kW / 10 m 2 tinka, jei sienų aukštis 2,5-2,7 m. Jūsų variantu turėtų pakakti apie 15 kw kieto kuro katilo. Bet paprasčiau nuvykti pas katilų pardavėją su jais pabendrausite, jie išsiaiškins visus niuansus ir jie patars tiksliai kokio kieto kuro katilo jums reikia.

      Panaikinti