Žvakės Tipo Katilai jų Privalumai ir Trūkumai

kieto kuro žvakės tipo katilai
Jei atsibodo dirbti kūriku savo namuose, tada vertėtų pasidomėti katilais, kur kuras dega nuo viršaus į apačią, kaip žvakė.
Žvakės tipo katilai pasižymi ilgo degimo trukme didelės kuro įkrovos, viena įkrova gali degti nuo 1 iki 8 parų. Degant kurui nuo viršau, kuras visiškai sudega, todėl valyti pelenus užtenka 12-15 kartų per sezoną. Žvakės tipo katile įdiegtas unikalus kietojo kuro deginimo būdas, kai dega tik 10-20 cm aukščio viršutinis kuro sluoksnis, o ne visas kuras. Tiekiamas oras į kūryklą yra pašildomas išeinančių dūmų ir nukreipiamas į degimo židinį oro skirstytuvu. Sudegus sluoksniui malkų, oro skirstytuvas leidžiasi žemyn ir visada laikosi ant degančių malkų degimo židinyje. Žvakės pečiaus galia valdoma termostatiniu oro traukos reguliatoriumi, todėl katilas visada veikia optimaliu režimu. Naudojant tokio žvakės tipo katilus sutaupomas laikas ir kuras.

Pagrindinis trūkumas - reikia priprasti prie kūrenimo cikliškumo, nes kiekvieną kartą reikia pridėti pilną kuro ir užkurti iš naujo. Taip pat formuojasi kondensatas, jei kuras nėra sausas, o jame yra apie 30% ir daugiau drėgmės.


Gal žinote daugiau šio katilo privalumų ir trūkumų? Atsiliepimai komentaruose.

1 komentaras:

  1. Anonimiškas15:30

    Žentas jau išmetė stropuvą, šiemet ir aš išmesti. Pažiūrėkite kiek skelbimų apie parduodamus naudotus katilus stropuva. Kai tuo tarpu kitokių nerasite. Taip pat kiemuose galima pamatyti ne vieną "raketą" besimėtančią. Prie dabartinių Lietuvos žiemų užkraudinėti pilną syropuvos katilą didžiausia nesąmonė, vistiek degs vieną parą ir kaitins per daug, o kuro sąnaudos beprotiškai didelės. Tuo tarpu normalaus kailiuko, pvz viadrus, pakanka vieno nedidelio užkrėtimo vienai parai. Be to jeigu nori stropuvą naudoti kaip apatinio degimo, neužkraunant pilnai, tai pakurti katilą iš apačios reikia atsigulus ant grindų, kitaip neprieisi. Be to efektyvumas užkuriant apačioje toks pat, kaip užkirsti laukelį bandytum žiemą pašildyti futbolo aikštę.
    Žmonai kurti katilo stropuva - misija neįmanoma. Tam reikia turėti specialų pasiruošimą, gal būt palankyti porą savaičių parengiamuosius kursus stropuvos cechuose.
    Kas netikite, pabandykite patys, baigsis taip pat kaip ir daugeliui apsigavusių, sunaudosite begalę kuro, prasikeiksite, perkaisite, arba peršalimo, kol galų gale išmesite ir įsigysite normalų gamyklinį katilą, o ne "samodelką".

    AtsakytiPanaikinti