Kurie Katilai Reikalauja Mažiausiai Priežiūros?

Kurie katilai reikalauja mažiausiai priežiūros
Renkantis katilą svarbiausi jo kriterijai yra du: kaina ir priežiūra. Suprantama pigus ir nereikalaujantis priežiūros tai du kriterijai, kurie niekaip nesueina į vieną krūvą. Svarbiausias kriterijus turėtų būti priežiūra – kuo jos mažiau, tuo miegasi ramiau.

Mažiausia priežiūra šildymui

Mažiausiai priežiūros reikalauja įrengtas šilumos punktas, kai šilumą tiekia šilumos tiekėjas (centrinis šildymas), šilumos siurblys, elektrinis šildytuvas, dujinis katilas. Tokiu atveju nereikia arba labai retai kada prireikia skirti laiko šilumos šaltinio priežiūrai.

Didžiausia priežiūra šildymui

Reikalinga priežiūra, bet ne kasdienė yra įsirengus pusiau automatinį arba automatinį kieto kuro katilą. Lietuvoje naudojami: medienos granulių katilai arba viršutinio degimo katilai, kai ugnis dega viršuje. Įsirengus tokio tipo katilus jums reikės atlikti šiuos darbus: kas 1 - 6 dienas pripilti bunkerį granulių ar pridėti į žvakės tipo katilą malkų, granulių ar kito kieto kuro, bei išnešti pelenus. Taip pat šie katilai itin jautrūs kuro kokybei, kuro drėgnumas negali viršyti 30 -35%.

O krosniakurio darbo reikalauja rankinio pakrovimo kieto kuro katilai, tačiau jie ir yra pigiausi. Per dieną, priklausomai nuo katilo ir šalčio laukia, reikia 1-3 kartus eiti į katilinę ir pakrauti katilą kuru. Taip pat dažnai reikia išnešti pelenus ir valyti katilą.


Kokį katilą naudojate? Kokios firmos katilą rekomenduotumėte pirkti, o kokio geriau nevertėtų?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą