Aukšto Slėgio Plovimo Įrenginių Gedimai

Aukšto slėgio plovimo įrenginių gedimai
Įvairių aukšto slėgio plovimo įrangos dažniausiai pasitaikantys gedimai būna įvairūs. Čia išvardinta daugelis priežasčių, kodėl neveikia aukšto slėgio plovimo įrenginys. Aukšto slėgio plovimo įrangos  žinomesni prekiniai ženklai Lietuvoje: Bosch, LAVOR, Kärcher, Makita.

Plovimo įrenginys neveikia:


Paspauskite purškimo pistoleto svirtį; prietaisas įsijungs. 
Patikrinkite, ar kištukas įkištas į el. lizdą. 
Patikrinkite, ar mašinos jungiklis yra nustatytas į "I/ON" padėtį. 
Patikrinkite, ar įtampa, nurodyta lentelėje su serijos žyma, atitinka maitinimo šaltinio įtampą. 
Patikrinkite, ar nepažeistas el. laidas 
Patikrinkite, ar laido skerspjūvio plotas didesnis nei 2,5 mm2, jei naudojamo prailginančio laido ilgis didesnis nei 10 metrų.

Aukšto slėgio plovimo įranga nepasileidžia, variklis ūžia


Priežastis: Įtampos sumažėjimas dėl silpno elektros srovės tinklo arba naudojamo ilgintuvo.
Įjungiant įrenginį, iš pradžių paspauskite purškimo pistoleto svirtį, o paskui nustatykite įrenginio jungiklį į "I/ON" padėtį.

Aukšto slėgio plovimo įranga nesukelia slėgio:


Patikrinkite purškimo antgalio nustatymus. 
Patikrinkite vandens tiekimą. 
Mašinos ventiliacija: Įjunkite mašiną, neprijungdami aukšto slėgio žarnos (maks. 2 minutes), ir leiskite jai dirbti, kol vandenyje, tekančiame iš aukšto slėgio išleidimo angos, neliks purslų. Išjunkite mašiną ir vėl prijunkite aukšto slėgio žarną. 
Patikrinkite, ar nėra užterštas filtras prie vandens įleidimo vietos. Ištraukite filtrą, naudodami plokščiareples, ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. 
Purkštuko antgalis gali būti sugedęs arba per didelis; naudokite atitinkamo dydžio purkštuko antgalį. Naudokite tik originalias aukšto slėgio plovimo įrenginių detales. 
Jei slėgio vožtuvai praleidžia vandenį arba yra sugedę, juos reikia pakeisti. Reikalinga aptarnaujančios įmonės pagalba. 
Jei nutekamasis vožtuvas yra nelankstus, jį reikia patepti PFAE tepalu. Reikalinga aptarnaujančios įmonės pagalba.

Stiprūs slėgio svyravimai / plovimo siurblys įsijungia/išsijungia, užgęsta:


Jei aukšto slėgio plovimo įranga automobiliui veikia nestabiliai. Išvalykite aukšto slėgio purkštuką: iš purkštuko kanalo, naudodami adatą, išvalykite nešvarumus ir šiukšles ir, palenkę į priekį, išskalaukite vandeniu. 
Patikrinkite tiekiamo vandens kiekį. 
Kai purškimo pistoleto svirtis yra patraukta: 
Purškimo pistoletas arba atbulinis vožtuvas prateka; Reikalinga aptarnaujančios įmonės pagalba. 
Kai purškimo pistoleto svirtis nėra patraukta: 
Purškimo antgalis gali būti sugedęs arba per didelis; naudokite tinkamo dydžio purškimo antgalį. Naudokite tik originalias aukšto slėgio plovimo įrenginių detales. 
Purkštukas gali būti užsikimšęs jungties su aukšto slėgio išleidimo anga vietoje; atsukite ir išskalaukite švariu vandeniu. 

Nepaduodama valymo priemonė:


Jei profesionali aukšto slėgio plovimo įranga nepaduoda valymo priemonės. Patikrinkite, ar valymo priemonės bake yra likę valymo priemonės. Perskaitykite valymo priemonės naudojimo instrukciją. 
Patikrinkite, ar nėra užsikimšusi valymo priemonės įsiurbimo žarna. Išskalaukite švariu vandeniu ir išvalykite. 
Naudokite purškimo antgalį su slėgio reguliatoriumi (Vario Power). Nustatykite purškimo antgalį į "Mix", "Chem" arba "Low" padėtį, kadangi aukšto slėgio plovimo įrenginys naudoja valymo priemonę tik žemo slėgio režime. 
Patikrinkite valymo priemonės reguliatoriaus dozavimo nustatymus. 
Patikrinkite, ar neperlenkta valymo priemonių įsiurbimo žarna. 
Patikrinkite, ar nepažeista valymo priemonių įsiurbimo žarna. Jei pažeista, pakeiskite ją. 
Patikrinkite, ar veikia valymo priemonės atbulinis vožtuvas. Paspauskite valymo priemonių įsiurbimo žarną aukšto slėgio įrenginyje ir paspauskite vožtuvą plonu daiktu, kad šis pradėtų veikti. Patikrinkite, ar neužblokuotas aukšto slėgio išleidimo angos inžektorius. Ištraukite jį ir išvalykite; Reikalinga aptarnaujančios įmonės pagalba.
Svarbios bendros rekomendacijos naudojant valymo priemones: po valymo priemonės naudojimo išskalaukite sistemą švariu vandeniu, po naudojimo atidarykite valymo priemonės dozavimo reguliatorių

Aukšto slėgio plovimo įranga praleidžia vandenį:


Mažas vandens nutekėjimas iš įrenginio aukšto slėgio dalies yra normalus. Jei pratekėjimas didėja, reikia pakeisti tarpines. Susisiekite su įgaliota klientų aptarnavimo įmone. 
Jei priedai praleidžia vandenį, reikia pakeisti sandarinimo žiedą. Reikalinga aptarnaujančios įmonės pagalba. 
Jei priedas sugedęs, pakeiskite jį. 
Jei iš siurblio nuteka tepalas, reikia pakeisti tepalinius žiedus. Reikalinga aptarnaujančios įmonės pagalba.

Ar dažnai naudojate aukšto slėgio plovimo įrenginį? Kokie gedimai dažniausiai pasitaiko? Kokio gamintojo įrenginys jums patikimas, o kokio geriau nepirkti?

4 komentarai:

  1. K5 karcher neįsijungia. Iki tol puikiai dirbo. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laba diena, K5 nerodo jokios gyvybės- prieš tai puikiai dirbo. Beveik naujas, nedaug dirbta. S tandartinius patarimus išnaudojau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vandens tiekimas14:42

      Laba diena. Tada yra tik vienas variantas, reikia kreiptis į vandens siurblių servisą. Pasiieškokite internete, yra ne vienas, ten apžiūrės ir pasakys kokios problemos yra su jūsų K5

      Panaikinti
  3. Anonimiškas19:07

    Laba diena.K4 .Siaip veikia viskas gerai butu ,tik kai nutrauki vandens purskima turetu sustoti dirbti,bet sustoja po keliu sekundziu vel isijungia ir vel sustoja ir taip pulsuoja.

    AtsakytiPanaikinti