Vanduo Atsiduoda Geležimi

Vanduo smirda geležimi arba supuvusiais kiaušiniais
Kai vanduo yra rudos ar rausvos spalvos, vandenyje gali būti ištirpusios geležies. Kartais vanduo gali atrodyti skaidrus, bet tai dar nereiškia, kad jame nėra geležies. Jei geležis yra ištirpusi vandenyje, kurį laiką palaikius vandenį atvirame inde, atsiranda nuosėdos. Padidintas geležies kiekis vandeniui suteikia metalo skonį, induose susidaro rudos spalvos nuosėdos, sanitariniuose prietaisuose, induose
atsiranda raudonos dėmės, skalbiniuose atsiranda rudos ar geltonos dėmės, dėl nuosėdų nesandariai užsidaro sklendės ir vožtuvai.

Nugeležinimo filtrai

Jei kyla klausimas, kaip pašalinti geležį iš vandens? Reikėtų vandens tiekimo sistemoje įrengti nugeležinimo filtrus. Vandens nugeležinimo filtrai sumažina geležies kiekį, esantį vandenyje, atskirdamas geležies daleles ir sulaikydamas jas filtre, tokiu būdu yra išgaunamas aukščiausios kokybės vanduo. Norint sužinoti kokius filtrus ir kiek jie gali kainuoti, reikia ištirti vandenį. 

Geležies šalinimo filtrai

Geležies šalinimo filtras užpildomas specialiu užpildu, kurio paviršius padengtas geležį oksiduojančiomis medžiagomis. Vandenyje ištirpusi geležis oksiduojama užpildo paviršiuje, ir iš tirpios būsenos pereina į netirpias geležies hidroksido nuosėdas, kurio sulaikomos filtro užpilde. Susikaupusios nuosėdos reguliariai išplaunamos, o regeneracinės filtrų savybės iš dalies atstatomos silpnu kalio permanganato tirpalu. 
Lietuvos vandenviečių vandenyje esti 1 – 2 mg/l geležies. Tuo tarpu pagal higienines normas vanduo laikomas labai geru, jei jame yra mažiau nei 0,1 mg/l geležies.

vanduo smirda kiaušiniais

Ar turite problemų su vandens kokybe? Kokių priemonių imatės, kad geriamas vanduo būtų tinkamas vartoti?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą