Beslėgiai Momentiniai Vandens Šildytuvai

Beslėgiai momentiniai vandens šildytuvai
Beslėginiai momentiniai vandens šildytuvai komplektuojami su maišytuvu, čiauptu arba dušu (arba viskuo iškart). Momentinių vandens šildytuvų veikimo principas yra ganėtinai paprastas. Vandeniui pradėjus tekėti per kaitinimo vamzdį, kaitinimo elementai įsijungia gavus signalą iš vandens srauto daviklio ir vanduo pradedamas šildyti. O nustojus vandeniui tekėti per šildytuvą arba perkaitinimo
atveju, kaitinimo elementas išsijungia iškart ir vanduo nebešildomas. 

Beslėgių momentinių vandens šildytuvų galimybės


Naudojantis beslėgiais boileriais, karštu vandeniu galima aprūpinti tik vieną tašką. Tokiu būdu pasirenkama aprūpinti karštu vandeniu sodo namus, dirbtuves, vasarnamius, kai užtenka tik vienos vandens naudojimo vietos – tuomet naudojimas tampa paprastas ir patogus. Beslėgiai momentiniai vandens šildytuvai dažniausiai yra mažesnio galingumo (nuo 3,5 iki 8 kW). Renkantis tinkamiausią variantą, vertėtų atsižvelgti į savo poreikius ir vietą, kurioje montuosite vandens šildytuvą.

Šių beslėgių vandens šildytuvų galimybės yra riboto ir jų negalima prijungti prie bendros sistemos, kuri visus namus aprūpintu karštu vandeniu. Jei norima aprūpinti visą namą karštu vandeniu, tam yra naudojami slėginiai momentiniai šildytuvai ar elektriniai ir kombinuoti boileriai.

Pratekančio vandens šildytuvai gaminami vienfaziai ir trifaziai. Dėl elektros linijos galingumo apribojimų, vienfaziai vandens šildytuvai paprastai gaminami iki 8 kW. Trijų fazių vandens šildytuvų modeliai yra gaminami nuo 6 iki 30 kW.
Šio tipo šildytuvų kainos yra įvairios, viskas priklauso nuo gamintojo ir įrenginio kokybės. Jie gaminami skirtinguose šalyse ir skirtingų firmų (Dafi, Delimano, Ariston ir t.t).
Kol patalpose, kuriose bus įrengtas momentinis beslėgis šildytuvas, bus elektra, tol karštas vanduo niekuomet nesibaigs, o ilgai juo nesinaudojant, nereikės galvoti apie tai, jog rezervuare esantis vanduo atvėso, todėl toks įrenginys yra tinkamas ir retesniam naudojimui.


Kokio tipo beslėgį momentinį vandens šildytuvą naudojate? Ar pateisino lūkesčius?

1 komentaras:

  1. Anonimiškas21:36

    Sodyboje būname tik savaitgaliais ir galvojame. Ką geriau įsirengti virtuvėje: momentinį vandens šildytuvą ar mažesnį elektrinį šildytuvą? Elektrinis vandens šildytuvas būtų iki 15 litrų.

    AtsakytiPanaikinti