Kaip Išsivalyti Šulinį?


Šulinio valymas. Šulinio dezinfekavimas. Kaip išvalyti šulinio vandenį?
Šulinio valymas.

Vandens siurblio pagalba išpumpuokite visą šulinio vandenį, įsitikinkite, kad sandarūs šulinio rentiniai (esant reikalui, užsandarinkite plyšius tarp rentinių, kad paviršutinis vanduo neprasiskverbtų į šulinį). Šulinio rentinius nuplaukite chlorkalkių skiediniu, paskui švariu vandeniu. 
Pakeiskite šulinio dugno dangą: iškabinkite 0,5 metro dumblo, pripilkite žvyro ar smėlio su skalda. 

Šulinio vandens dezinfekavimas. 


Kai prisirinks šulinyje švaraus vandens, jį dezinfekuokite. Kam naudojamos chlorkalkes? Vandens dezinfekcijai naudojamas chlorkalkių skiedinys. Chlorkalkių naudojimo instrukcija (vienam rentiniui vandens - 0,5 kg chlorkalkių, kurios ištirpinamos 10 litrų drungno vandens). Paruoštą chlorkalkių skiedinį supilkite į šulinį ir šulinyje esantį vandenį išmaišykite, po paros o dar geriau po dviejų parų visą šulinio vandenį išpumpuokite. Naujai prisirinkęs vanduo bus tinkamas naudojimui. 
Perspėjimas: dezinfekcijos metu šulinio vandenį naudoti griežtai draudžiama – tai pavojinga sveikatai. 
Šulinio vandenį galima vartoti gėrimui ir maisto gaminimui tik patikrinus, ar jame esančių komponentų, įtakojančių žmonių sveikatą, kiekiai neviršija higienos normos.

Geriamojo vandens šulinių valymas Sanosil Super 25 Ag


Efektyvi šulinių dezinfekavimo priemonė yra Sanosil Super 25 Ag (S.S. Ag-25, A). Panaudojus sertifikuotas dezinfekavimo priemones, užterštų šulinių ar geriamo vandens sistemų darbą galima sėkmingai atnaujinti.

Sanosil Super 25 Ag. Naikina bakterijas ar virusų branduolius geriamo vandens sistemose. Efektyviai naikina grybelinės kilmės bakterijas. Palaiko ilgalaikę geriamo vandens sistemų apsaugą nuo bakterijų ar virusų atsinaujinimo.

Šulinių dezinfekavimas Sanosil Super 25 Ag


1L=1000ml (1 plastikinis butelis koncentrato) priemonės koncentratas naudojamas 1m3 vandens dezinfekavimui. Naujai iškastam šuliniui dezinfekavimui pakanka ir 0,5 L = 500 ml. Jei šulinys – apleistas, apaugęs organine žaluma, ant dugno susikaupė daug dumblo ar fiksuotos sveikatai pavojų keliančios bakterijos, patogenai ar virusai, 1m3 = 1000 L šulinio išvalymui ir dezinfekavimui naudokite daugiau priemonės, kad pasiekti maksimalų efektą – nereikės valyti mechaniškai.
Vanduo šulinyje privalo siekti nuolatinę maksimalią ribą (kaip visada, kai šulinys būna pilnas vandens). Geriausia naudoti pavasarį ar rudenį, kai šuliniai pilni vandens.
Priemonė supilama tiesiai į užterštą šulinį. Rekomenduojama kibiru ar kitu patogiu įrankiu išmaišyti, kad priemonė pasiskirstytų tolygiai.
Supylus ir išmaišius, priemonę palikti 2 paroms. Šiuo metu naudoti vandenį – griežtai draudžiama.
Dezinfekantas S.S. Ag – 25 suardo bakterijų apsaugą – bioplėveles.
Po 2 parų, vandenį iš šulinio išpumpuoti.
Palikti šulinį, kad prisipildytų naujo vandens.
Dezinfekavimo metu, priemonė suskyla į „atominį” deguonį ir vandenį.
Saugumo garantijų užtikrinimui, rekomenduojama tyrimą dėl bakterijų vandenyje pakartoti.

sulinio sienos ir briaunos

Ar kada valėte šulinį? Ar esate tyre vandens kokybę šulinyje? 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą