Hidroforo Membranos Keitimas

Hidroforo membranos keitimas. Hidroforo membrana pūslė

Požymiai, kad hidroforo membrana suplyšusi: paspaudus hidroforo ventilių per ventilių bėga vanduo.
Norint pakeisti hidroforo membraną pirmiausia reikia ištraukti šakutę iš elektros lizdo. Prieš išjungiant hidroforą iš elektros tinklo pasižiūrėkite į manometrą prie kokios padalos įsijungia vandens siurblys, nes reikės tada kai pūsite orą į hidroforą. Tada atsukti vandens čiaupą, kad visas vanduo išbėgtų iš hidroforo. Jei neišleisite vandens iš hidroforo, kai atsuksite flanšą vanduo išbėgs ant grindų.
Kai atsukate flančą ir išimate guminį maišą (membraną, pūslę) būtina sausai išvalyti bakelio vidų, nes neišvalius sausai bako viduje prasidės korozija ir hidroforas surūdys ir teks keisti visą baką. Pakeitus membraną oro į baką įpučiate 0,2 atmosferos mažiau nei įsijungia vandens siurblys.
Kaip sureguliuoti orą hidrofore galite pasiskaityti straipsnyje Slėgio relės reguliavimas ir pajungimas.  24 L hidroforams yra dviejų tipų maišai. Mėlyniems Imera bakeliams membranos skylės skersmuo yra 80 mm., o visiems kitiems 90 mm. Dažniausiai šių hidroforų membranų kaina yra vienoda. Jei hidroforo priekyje nėra flančo tokie hidroforai yra neardomi ir membranos jiems nėra keičiamos. Tokiu atveju reikia pirkti naują bakelį. Tačiau hidroforai be guminių maišų tarnauja ilgiau ir nereikia jiems jokios priežiūros.

Nekaičiama ir keičiama membrana hidrofore


hidroforo membrana 24l ir hidroforo membrana 50 l



Hidroforo flanšas

Hidroforo flančas

6 komentarai:

  1. Įsigijau HF-750S jo hidroforo talpa 24 litrai tai kiek turėtu atiduoti vandens iki kol vėl startuos variklis ? Jo surekuliuotas darbinis slėgis nuo 1,3 iki 3 bar.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas08:37

      Kai tvarkingai yra sureguliuotas oro slėgis bake, tai 2/3 užima oras, o guminiame maiše būna apie 1/3 vandens. Kai išbėga apie 8 L vandens, tada vėl įsijungia vandens siurblys.

      Panaikinti
    2. https://ksd-images.lt/display/products/0395/1345/4aa3b221b643dfd9dd45e1388bc266bd7a153502.jpg?h=2000&w=2000 o kodėl kitom AVTS žarna į hidrofora būna stora ?

      Panaikinti
    3. Anonimiškas10:23

      Čia matau modelis pirktas iš Senukų. Čia jau gamyba. Kai užsakovas nori pigiau, tai gamintojas deda pigesnes medžiagas. Siurblys greičiausiai pagamintas Rytų Azijoje, tik pavadintas vokišku vardu. Tai ir kitos dalys bus pagamintos ten pat. Atminkit, pigių gerų AVTS pagamintų Vakarų Europoje nebūna. Nesvarbu, kaip juos pavadina, kaina pasako viską.

      Panaikinti
  2. Sveiki.noriu sužinot kur problema ir ką daryti jei:atsukus čiaupą maža srove,siurblys dažnai junginėjasi,o maxsimum retai?Paspaudus ventilio vidui esantį...purškia vanduo(norėjau su pompa pripūst😃ir nuprausė)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vandens tiekimas22:09

      Labas. Jei per bakelio ventilių bėga vanduo, tai bus suplyšusi membrana. Jei bakelis su flanču jį atsukat ir pakeičiat jame esantį guminį maišą ir visos prieš tai problemos išsispręs. Jei bakelis be flančo keičiate visą bakelį.

      Panaikinti