Elektriniai Boileriai-Vandens Šildytuvai

Elektriniai vandens šildytuvai
Elektriniai boileriai veikia esant įprastai elektros instaliacijai: vanduo kaitinamas specialiu elektriniu tenu. Elektriniai šildytuvai patogūs, jeigu namuose nėra įrengtą papildomų šilumos šaltinių, o prijungti šildytuvo prie katilo neleidžia techniniai namo sprendimai. Jų įrengimas ir struktūra paprastesnė nei kombinuotųjų boilerių.
Kokios talpos boilerį įsigyti, reikėtų nuspręsti pagal išnaudojamo vandens kiekį bei kokio dydžio yra jūsų šeima. Kaip pavyzdys keturių asmenų šeimai galėtų užtekti 100-120 l talpos vandens šildytuvo, o 2-3 asmenų šeimai užtenka 60-80 litrų talpos elektrinio vandens šildytuvo. Jei vandens poreikis nėra didelis, galima įsigyti ir mažesnės talpos boilerių 10 l, 30 l, 50 l. Patys mažiausieji yra naudojami, sodo nameliuose, nedidelėse dirbtuvėse, parduotuvėse ir panašiose vietose.

Elektriniai vandens šildytuvai boileriai


Pliusas elektrinio šildytuvo yra tas, kad įjungtą jį galima palikti visą parą.Veikdamas įrenginys užtikrina, kad šilto vandens turėsite tiek ryte, tiek vėlai vakare. Be to elektriniai vandens šildytuvai puikiai izoliuoja šilumą, ji nepatenka į aplinką, todėl vanduo sušyla greičiau, nereikia kaitinti vandens kelias valandas, taupoma elektros energija. Na o didžiausias minusas dings elektra dings ir šiltas vanduo.
Naujai įrengtuose gyvenamuosiuose namuose dabar dažnai montuojami dveji elektriniai vandens šildytuvai: vienas, didesnis vonios kambaryje, ir mažesnis virtuvėje po ar virš kriauklės. Virtuvėje galima susimontuoti ir momentinį slėginį vandens šildytuvą. Taip išvengiama sudėtingo ir ne visada įmanomo vamzdžių pravedimo iš vonios patalpos iki virtuvės.
Vandens šildytuvą, kaip ir kitą prietaisą, kuris turi tiesioginį kontaktą su vandeniu, rekomenduojama jungti į elektros tinklą per automatą su srovės nuotėkio rele. Tokiu atveju bus užtikrinta papildoma apsauga, nutekėjus vandeniui. 

Elektrinių boilerių kaitinimo elementai


Elektriniuose šildytuvuose kaitinimo elementai būna spiraliniai ir keramikiniai. Keramikiniai išvysto didesnę galią, yra patikimesni ir ilgaamžiškesni, tačiau naudoja daugiau energijos ir šildyti trunka ilgiau nei šildant spiraliniu kaitinimo elementu. Taip yra dėl to, kad keramikiniai yra integruoti į plieninę kolbą, kuri kontaktuoja su vandeniu, tad šildytuvas turi šildyti kolbą, kuri yra tarsi laidininkas, kai spiraliniai variniai elementai su vandeniu kontaktuoja iškart. Šildymo greitis priklauso nuo šilumos elemento galios.

Per kiek laiko vanduo įšyla boileryje?


Vandens įšilimo greitis priklauso nuo kaitinimo elemento galios ir talpos. 100 l talpos šildytuvai šildant įtekantį šaltą vandenį kaista 3,5 valandos, mažesnės talpos, tarkime, 30 litrų maždaug per valandą 20 min. O 10 l talpos šildytuve vanduo paruošiamas per pusvalandį. Po to kaitinimo elemento darbą kontroliuoja termostatas. Nustatote norimą temperatūrą ir jeigu ji nukrenta iki, tarkime, 50 laipsnių, prietaisas vėl įsijungia ir šildo.


Kokio dydžio elektrinį vandens šildytuvą naudojate? Ar pakanka kokį naudojate? Ar reikėtų didesnio ar mažesnio?

1 komentaras:

  1. Anonimiškas19:18

    Elektriniai vandens šildytuvai yra labai patogūs, nes jie gali būti sumontuoti bet kurioje vietoje, kur yra elektrinės energijos šaltinis. Jie taip pat yra lengvi ir nereikalauja specialaus įrengimo, todėl jų montavimas yra paprastas ir greitas.

    AtsakytiPanaikinti