Hidroforo AVTS Pajungimas, Priežiūra, Gedimai

Automatinė vandens tiekimo sistemos pajungimas ir priežiūra AVTS (hidroforas)

kaip pajungti hidrofora
Automatinė vandens tiekimo sistema toliau AVTS (liaudyje dar vadinamas hidroforu, bet hidroforas yra slėgio indas) yra įrengiama gyvenamuose namuose arba kitose patalpose, kuriose žiemos metu oro temperatūra yra aukščiau 0 °C. Jei AVTS laikysite patalpose, kuriose yra minusinė oro temperatūra, vanduo esantis vandens siurblyje užšąla ir sugadina siurblį.

Kaip pajungti hidrofora?


hidroforo pajungimas schema
Hidroforo pajungimas schema. Nutiesti vamzdį iki šulinio. Klojant polietileninius vamzdžius (rekomenduojamas vamzdžio išorės skersmuo 32 mm), būtinas nuolydis, nuo AVTS į šulinio pusę. Nes prieš paleidžiant AVTS (hidroforą), įsiurbimo vamzdis ir pats siurblys pripildomas vandens pro siurblio korpuse įtaisytą piltuvą (tam yra paliktos angos, užsuktos kamščiais) arba galima užpilti per padavimo angą. Ji yra daug platesnė.
Vamzdžiai klojami po žeme, tokiame gylyje, kad tiekiamas vanduo žiemą neužšaltų. Rekomenduojama vamzdį užkasti bent jau 1,2 m gylyje.
Vamzdžio gale, kuris yra panardintas šulinyje, būtina įtaisyti atbulinį vožtuvą, tam, kad vanduo iš  vamzdžio neištekėtų atgal į šulinį. 
Užpildote vandens siurblį ir vandens vamzdžius vandeniu. Jei sistema sandari ir pripildyta gerai, vanduo iš įsiurbimo vamzdžio ir siurblio neišteka.

Taip pat, visais atvejais šulinio ar kito vandens telkinio gylis turi būti pakankamas įsiurbimo vamzdžio antgaliui įrengti pagal technines normas. Antgalis turi būti panardintas po vandeniu bent 0,5 m gylyje, o atstumas nuo antgalio iki šulinio dugno taip pat turi būti bent 0,5 m. Automatinės vandens tiekimo sistemos (hidroforai) iš gilių gręžinių ir gilių šulinių vandeniui tiekti netinka, kadangi jų įsiurbimo gylis ribotas. Maksimalus atstumas statmenai nuo AVTS (hidroforo) iki vandens paviršiaus (o ne iki dugno) negali viršyti 8 m. ir 10 metrų į toli tai tas pats kas 1 m į gylį. Žiūrėti į piešinėlį apačioje. Jei yra didesnis gylis naudokite panardinamus vandens siurblius.


Hidroforo įrengimo schema, hidroforo pajungimas is sulinio

AVTS (hidroforo) spaudimas reguliuojamas spaudimine rele, kuri dažniausiai įtaisyta prie siurblio. Norint sureguliuoti slėgį AVTS, reikia atsukti spaudiminės relės dangtelį. Nuėmus relės dangtelį dažniausiai matome dvi spyruokles. Viena yra ilga, o kita trumpa. Veržiant ilgąją spyruoklę sukeliamas apatinis ir viršutinis spaudimo lygis AVTS. O veržiant tik trumpąja keliama viršutinė spaudimo riba AVTS. Naujoje AVTS spaudimas būna sureguliuotas gamintojo, tad reguliuoti nerekomenduojama. Hidroforo reles pajungimas.

AVTS (vandens siurblių su hidroforu) gedimai


Jei AVTS dirba sausa eiga, gali būti tuščias įsiurbimo vamzdis arba nukritęs vandens lygis šulinyje. Jei AVTS dirba ir užsukus vandens čiaupą, o stuktelėjus per relę išsijungia, vadinasi užkalkėjo relės vamzdelis. Atsisukus relę galima pabandyti vamzdelį pravalyti, jei nepavyko, tad kreipkitės į specializuotas AVTS pardavėjus, nes pas jų galite įsigyti vien tik relių flančų. Tik vykdami pas atstovus nepatingėkit pasiimti relės, nes lengviau ir greičiau jums parinks reles flančą arba relę.
Jei AVTS neišsijungia: jei neišsijungia hidroforas tai yra užkalkėjusi relė, arba užsinešią kontaktai per ją stuktelėjus AVTS (hidroforas dažniausiai išsijungia) arba hidroforas susidėvėjęs ir relėje atleidus mažąja spyruoklę hidroforas (AVTS) išsijungs. Tokiu atveju laikas keisti vandens siurblį.
Jei (AVTS) hidroforas nesukelia slėgio gali būti keli variantai (trūkęs riebokšlis, sudilęs darbo ratas, susikraipiusi sparnuotė ir t.t.) tokiu atveju geriau kreiptis į meistrus jie patars ar dar verta remontuoti, ar jau laikas įsigyti naują AVTS. Hidroforas yra išsiplėtimo indas, jis nepumpuoja vandens - hidroforas vandens pumpuoti negali, tą funkciją atlieka vandens siurblys.

Kodėl hidroforas dažnai įsijungia?


Jei AVTS pradeda tankiai junginėtis, tai slėgio inde trūksta oro. Tokiu atveju būtina spūstelėti slėgio inde esantį ventilių. Jei per ventilių veržiasi vanduo, vadinasi jūsų išsiplėtimo inde esantis maišas arba membrana yra suplyšusi. Maišai būna tose AVTS, kuriose bako priekyje yra flančas ir flančą galima atsukti ir ištraukti guminį maišą. Prieš įdėdami naują maišą būtinai išvalykite sausai bako vidų, nes prasidės korozija ir bakas surūdys. Jei hidroforo slėgio indo priekyje nėra flančo, o per ventilių bėga vanduo, reiks keisti visą baką, nes plyšo membrana ir tie bakai yra neardomi. Jei vanduo nesiveržia pro ventilių tiesiog pripūskite oro į slėgio indą. Slėgio inde oro slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei vandens siurblio apatinė įsijungimo riba.
 

Norint TEISINGAI sureguliuoti slėgį slėgio inde, būtina:

    1. ištraukti AVTS (hidroforo) šakute iš elektros lizdo (Prieš ištraukiant šakutę iš elektros lizdo pasižiūrėkite į manometrą kokia yra apatinė siurblio įsijungimo riba)
        2. atsukti vandens čiaupą esantį vonioje ar virtuvėje ar kitoje vietoje
        3. tada automobiliniu manometru matuojame, slėgį išsiplėtimo inde
     4. jei apatinė hidroforo įsijungimo riba yra 1,3 (žiūrėti į manometrą kuris yra pritvirtintas prie siurblio) atmosferos, tai išsiplėtimo inde slėgis turi būti 1,1 -1,2 atmosferos. Išsiplėtimo inde slėgis turi būti 0,1-0,2 atmosfera mažiau, nei siurblio apatinė įsijungimo riba.

Išvykstant iš namų ilgesniam laikui, rekomenduojama AVTS (hidroforą) išjungti iš elektros tinklo. Nes jei pratrūktų vamzdžiai, sugestų kranas ir t.t. visą šulinį siurblys perpumpuotų į tą patalpą kur įvyko gedimas. Namuose galite rasti ne tik visą šulinio vandenį, bet ir sugedusią AVTS.

98 komentarai:

  1. Anonimiškas15:50

    Prašau patarimo. Iš vakaro buvo sunaudotas visas vanduo šulinyje, bet kai aptikau, hidroforas dar vienodai veikė, tik..tuščias..išjungiau, o jau dabar visą laiką, kai tik sekundei įjungiu - jokio veikimo tik tylus vientisas signalas. Pripildžiau vandens, pripildžiau ir valymo filtrus vandens, nes ir ten buvo 1/4 be vandens, bet vistiek neveikia, tik tas vientisas silpnas signalas. Atrodo, kad jau vendenį šulinyje siekia. Sėgis bakelyje buvo virš 2 atm, nuleidau truputį. daugiau nebežinau ką daryti. Žinau, kažkur vamzdyje į šulinį turi būti vožtuvėlis, gal tas užsikirto?..kaip patikrint, pataisyt? būsiu dėkinga už idėjas, patarimus ką dar be profesionalų pačiai galima būtų padaryti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas08:38

      Keisk hidroforą

      Panaikinti
    2. Hidrifore laikosi 5 bar slegis ir nenukrenta zemiai . I spyruokles reguliavima nereguoja ?

      Panaikinti
  2. 1. Atstumas nuo žemės paviršiau iki vandens paviršiau negali būti daugiau, kaip 8 metrai.
    2. Jei užpylus visą sistemą ir įjungus hidroforą vandens siurblys neveikia, tai greičiausias variantas bus vandens siurblys perkaitęs (jei dirbo sausas ilgesnį laiko tarpą) ir yra sugedęs.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vandens siurbliai perkaista, jei dirba sausi. Įtakoti gali kritęs vandens lygis šulinyje, tvenkinyje t.t.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kas būna jei gylis iš kurio siurbiamas vanduo šiek tiek ar net labai viršija numatytąjį gylį. Sakykime, bandom traukti vandenį iš 11 metrų? Kokie simptomai rodo, kad hidroforui yra per sunku traukti vandenį?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jei atstumas nuo ŽEMĖS iki VANDENS PAVIRŠIAUS yra daugiau nei 8 m siurblys vandens yra nepajėgus pakelti iš tokio gylio. Tokiu atveju geriausia naudoti panardinamą vandens siurblį. Kuo arčiau kritinės ribos t.y. 8 m., tuo mažesnis paduodamo vandens kiekis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip, teko pačiam įsitikinti. Įsigijau 750W hidroforą, galintį siurbti iš 9 metrų, kurio našumas yra 60l/min. Išbandžiau hidroforą, kai vanduo siurbiamas iš 0.5m - taip tikrai našumas apie 60l/min, bet mano atveju siurbimo gylis susumavus horizontalų vamzdį apie 7.5 m. Iš tokio gylio jo našumas jau tik ~13 l/min. Įtariu, kad iš 8.5 našumas būtų tik kokie 2l/min... Kaip bebūtų keista ar ne, slėgį hidroforas sukelia iki numatytų 3.5 bar, tik tiek kad ilgai bezda. :)

    Dar vienas įdomus variantas, siurblys su inžektoriumi. Techninėse charakteristikose nurodomas tokių siurblių našumas - 20l/min. Ir tai vėl dydis siurbiant vandenį iš nulinio gylio, esant idealiom sąlygom. Labai įdomu būtų sužinoti, ką toks siurblys demonstruotų esant tam pačiam 7.5m gyliu... Ar tik nebūtų tie patys 13 l/min..?

    Gaila, kad nei vienas pardavėjas nepateikia našumo kreivių, priklausomai nuo įsiurbimo gylio. Būtų viskas labai aišku, ką kur ir kaip daryti. Pardavimo vietose taip pat tenka ilgai ir nuobodžiai aiškintis, kol ką nors paaiškina kas nors. Daugelyje pardavimo vietų man teigė, kad jei gylis nėra didesnis, kaip 9m "hidrforas veiks", jei didesnis "neveiks". Labai erzina tokie pardavėjų atsakymai, kai pradedi klausinėti detaliau, kalbėti.., dažnai susidaro įspūdis, kad jie nėra gyvenime nei vieno hidroforo realiomis sąlygomis statę ir tiesiog nežino kaip ten kas vyksta, žino tik tiek, kiek parašyta gaminio etiketėje. Jei gylis artimas 8-9m iš kart pradeda vyniot savo pasakas, kad iškišti tau giluminį kokį tai siurblį, kur komplekto kaina visada prasideda nuo 700 Eur.

    Giluminis siurblys šuliniui ar negiliam gręžiniu, mano supratimu yra pinigų metimas į tą šulinį tiesiogine ir netiesiogine prasmėmis. :) Įmeti tuos 700 Eur į šulinį, po kokių penkių metų tas siurblys sustreikuoja (pripažinkim nieko nėra amžino), kada nors žiemos metu ir pyst tau kad nori netikėtai, gal prieš kalėdas vietoj kalėdinių dovanėlių vaukučiams, dovana naujas giluminis siurblys už 500 Eur! :D, plius jo demontavimo, sumontavimo darbai, plius laikas be vandens, plius laikas ir vėl aiškinantis kokį čia dabar siurblį prikti ir tt... Arba tiesiog atsikeli iš ryto kada ir žiūri kad vanduo nebėga... pradedi ieškoti kodėl, ateini prie savo šulinio ar gręžinio ir žiūri gi, kad tavo auksinio siurblio už 500Eur ten nebėra! Nebėra, nes kaip vagys sako "Dingsta tas, kas nevietoj padėta".

    Aš savo atveju priėmiau sprendimą hidroforo siurblį statyti pačiame šulinyje, o išsiplėtimo indą jau patalpoje, tokiu būdu gausis vanduo iki siurblio - 4.5m. Galvoju, kad turėtų gautis apie 30l/min našumas, ko pilnai pakaks. Kai suges, nuperku naują siurblį iš senukų už 40Eur ir toliau važiuoja. :)


    AtsakytiPanaikinti
  7. Paprastas patarimas. Geriausia hidroforus pirkti iš specializuotų parduotuvių, o ne iš prekybos centrų, nes spec. parduotuvėse turi katalogus ir gali pasakyti ir parodyti prie kokio gylio yra vieno ar kito vandens siurblio našumas. Ir visada gali sulaukti patarimo.
    Galima siurblį ir šulinyje įtaisyti, našumas padidės. Vandens siurbliui visada yra lengviau atiduoti vandenį, nei prisitraukti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. is po nakties nepompuoja hiraforas,galvojau uzsiorino bet i sistema telpa tik 0.5l ir viskas .jai atsuku krana nubega tik tas puse litro ir viskas,spaudimas neuzsikelia. atrodo kaip kaskas butu uzsikise :(

    AtsakytiPanaikinti
  9. Čia sunku ir pasakyti gali būti daug kas nutikę. Toks klausimas ar teigiama temperatūra kur stovi vandens siurblys?? Gal užšalo vandens sistema nuo šulinio.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Anonimiškas13:14

    Sveiki, staiga pradejo ka minute isijungineti hidroforas. Pakyla iki 4 BAR, ir tuo pat metu krenta iki 0,8 , ir vel isijungia. Ir taip non stop. Paspaudus slegio inde esanti ventiliu, puciasi oras, ne vanduo bega. Taigo speju neplysusi ,,kriause". Uzsukus padavima i vamzdzius vandenio, slegis visteik krenta. tai kaip suprantu name skyluts nera, kuris rodytu vandens nuteejima.Isjungus hidroflora, girdisi kaip vanduo isstumiamas atgal i padavimo vamzdi.Kas cia galejo jam staoga nutikti? vandens padavimas is sulinio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas19:41

      Sleginis perkritimas... Pries hidrofora idekit atbulini voztuva

      Panaikinti
  11. Jei vanduo atgal išbėga iš bakelio į šulinį, tai greičiausiai bus problema su atbuliniu vožtuvu, kuris yra šulinyje. Gali būti, kad papuolė kokia šiukšlė į atbulinį vožtuvą arba sugedo atbulinis vožtuvas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,man tas pats bet tikrai neatbulinis vostuvas, nes man kai pumpuoja vandeni neizsijunge ir nebeuzkelia tiek slegio o kai istrauki is lizdo,isvis nukrenta visas spaudimas

      Panaikinti
    2. Anonimiškas09:16

      Jei siurblys nebesukelia slėgio, laikas keisti siurblį. Arba viršutinę ribą susimažinti su slėgio rele, bet čia laikinas sprendimas. Vis tiek teks keisti siurblį.

      Panaikinti
    3. Pas mane ir ta pati beda, pakeiciau ir siurbli ir voztuva bet nk nepesiau.... iskeliau hidrofora prie sulinio, viskas gerai:)

      Panaikinti
  12. Taip dar gali praleisti per sujungimus padavime nuo šulinio iki vandens siurblio, bet čia labai retai pasitaikantis gedimas.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveiki.po filtru pakeyimo pateko oro(taip spejam).nuorinom.Bet hiroforas kiek laiko paveikia normaliai,i siurbimo pabaiga siurbia su galimgais trukciojimai,visas purtosi,o baiguant veikti buna toks burzgimo garsas trumpai ir sustoja.Is ciaupo vanduo bega tarpais purksdamas. Jei pvz.nuleidziu vandeni tualete,jo prisiurbti vel tenka nemazai.tai tar purtymas trunka apie 5min.Kaip galeciau visa tai sutvarkyti?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kaip suprantu, kol vandens siurblys neįsijungia, o vandens bake yra vandens tol vandenį paduoda tvarkingai. Bet kai įsijungia vandens siurblys tada vanduo purškia. Čia gali būti papuolę nešvarumai į patį vandens siurblį.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kiek turi būti atmosferos išleidus vandenį?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Apatinė įsijungimo riba turi būti apie 1,2-1,3 atmosferos

    AtsakytiPanaikinti
  17. Anonimiškas12:57

    Ar gali būti, kad nesiurbia dėl to, kad yra vamzdžių diametrų skirtumas. T.y. šulinyje vamzdis 30, nuo šulinio iki siurblio 20 skersmens vamzdis.
    Siurblio charakteristikos: įsiurbimas iš 8m, įėjimas 1", galia 370W

    AtsakytiPanaikinti
  18. Vamzdžiai tai per ploni, o apie visą kitą yra parašyta straipsnyje. Vamzdis turi būti 32

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas09:06

      Lengva pasakyti "vamzdžiai per ploni". Pakeisti užkastą molingoje žemėje 20 vamzdį į 32 nėra taip paprasta.
      Prieš kelis metus šulinyje buvo įleistas 25 vamzdis, ir siurblys buvo kitas, sistema veikė kokius 7 metus, kol sudilo siurblio "inžektorius" (mentelės). Tai dabar ir ieškomas greitas, pigus rekonstrukcijos variantas. Keičiamas vamzdis šulinyje ir siurblys.

      Pasikartosiu su klausimu: ar problema jei į šulinį 6m įleistas 32 vamzdis, o nuo šulinio 10m eina 20? Siurblys netrauks?

      Panaikinti
    2. Jei prieš tai buvęs vandens siurblys traukė, tai trauks ir naujas, bet ant vandens siurblio turi būti parašyta 8 ar 9 m įsiurbimas. Visa kita ir kaip pasiskaičiuoti atstumus aprašyta straipsnyje.

      Panaikinti
  19. Anonimiškas18:04

    Sveiki, specai, reikia patarimo hidroforo klausimu. Ketinu pajungti du išsiplėtimo indus į namo vandentiekio sistemą (jos patikimumui ir darbingumui padidinti). Gal yra patirties, idėjų, koks pajungimo variantas (schema) būtų efektyviausias? Dėkui

    AtsakytiPanaikinti
  20. Jonelis00:38

    Kas gali buti atsukus krana bega vanduo su oru toks kaip saudytu oras vanduo oras.hidroforas uztraukia ir pats veikia lyg ir tvarkyngai bet is kur tas oras sistemoje gal kas zinot kame beda?aciu

    AtsakytiPanaikinti
  21. sveiki, norime pasijungti hidrofora. nuo namo iki sulinio atstumas apie 50m plius dar apie 15m zemyn. koks labiausiai tiktu hidroforas? aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas10:32

      Reikia pirkti panardinamą siurblį ir nusipirkti hidroforos bakelį su slėgio rėle atskirai.Bakelį su rėle statyti viršuje pakeliui į namus arba namuose. Hidroforas komplekte su siurbliu ant bakelio netinka.

      Panaikinti
  22. Tik panardinamas siurblys į šulinį ir šio vandens siurblio kėlimo aukštis turi būti apie 50 m. Viskas išsamiai parašyta straipsnyje. Paskaitykite.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Anonimiškas11:27

    Sveiki, tankiai juginėjasi hidroforas, bet per ventilį vanduo nebėga.
    Pripūtus oro po savaitės vėl tas pats kartojasi.
    Ar gali būti nesandarus slėgio indas (ir pro kurią indo vietą išeina oras)?
    Pats hidroforas su flanču.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Du variantai: arba bakas kiauras ir teks pirkti naują slėgio indą; arba orą leidžia pro ventilių. Ventilių galima pakeisti, tinka nuo dviračių. Kaip patikrinti ar oras eina per ventilių, manau žinot.

      Panaikinti
  24. Anonimiškas10:01

    Sveiki, hidroforo manometras rodo 1,8 atmosferos ir daugiau nesusikelia, bandant paveržti didžiąją spyruoklę taip pat jokio pasikeitimo. Kas galėtų tai įtakoti? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas11:01

      Pasiskaitykite straipsnyje Slėgio relės reguliavimas ir pajungimas. O jei nebesukelia spaudimo, vadinasi vandens siurblys eina į pabaigą.

      Panaikinti
  25. Rokas Mažeika14:09

    Sveiki. Nusipirkau nauja hidrofora. Viskas kaip ir gerai butu, bet kai pastovi ilgesni laika nenaudojamas (apie pora valandu) uzstringa variklio ausinimo sparnuote. Isjungiu is elektros, prasuku sparnuote ir vel veikia. Ar tai gali buti garantinis gedimas? Ar tiesiog naujas daiktas uztai reikia laiko kol visos dalys normaliai prasisuks?

    AtsakytiPanaikinti
  26. Anonimiškas15:51

    Gal ir prasidirbs, bet vietoj jūsų vežčiau į garantinį vandens siurblį, kad padarytų taip, kad veiktų be priekaištų.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Anonimiškas20:37

    Sveiki per metus pajkeitėme jau 2 atbulinius vožtuvus esančius šulinije , suluzta plasmasė , ar tai normalu ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas14:37

      Nenormalu, bet pirmą kartą girdžiu, kad per metus du kartus reikia keisti atbulinį vožtuvą. Dažniausiai pakeičiamas vandens siurblys, bet ne atbulinis vožtuvas.

      Panaikinti
    2. Niekada nedėkite atbulinio vožtuvo su plastmasine membrana, tik dėkite su žalvarinė metalinė tada laikys. Ba smėlio pagauna ir ta plasmasinę įkelia ir nelaiko spaudimo.

      Panaikinti
  28. Sveiki turim hidrafora 60l. Taciau ilgai pradejo trauk vandeni apie 7min.ji turim apie metus ir anksciau taip nebuvo.vandens sulini pakankamai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas15:03

      Greičiausiai pakrito vandens lygis šulinyje, nes žodis "pakankamai" nieko nepasako apie vandens kiekį šulinyje. Kiek tuščių žiedų, be viršutinio, tai jau būtų informacija ir atstumas nuo šulinio iki namo. Pasiskaitykit straipsnį. Dar galėjo papulti šiukšlių į pasiurbimo sistemą (vožtuvas, vamzdis, siurblys). Arba eina į pabaigą vandens siurblys.

      Panaikinti
    2. Anonimiškas14:19

      Vandens sulinyje yra 4ziedai.nuo namo iki sulinio 25m. Tai manau kad viskas gerai.kas dar gali itakot ilga veikima?gal reik nuorint bet tada kaip?jai siukses ar galima patiems valyt kaipnors ar reik specialisto?

      Panaikinti
    3. Anonimiškas14:37

      Pakrito vandens lygis ir sunkiau traukia, nes atstumas nemažas iki šulinio. Jei pakris daugiau išvis neturėsit vandens. Reikia žinoti kiek tuščių žiedų yra šulinyje, o ne pilnų. Pasiskaitykit straipsnį ten viskas aiškiai parašyta.

      Panaikinti
  29. Anonimiškas15:38

    Sveiki visi.Reikia patarimo,pagalbos.Pirkau sodybele su viduje esanciu hidroforu kuris traukia vandeni is sulinio i namu vandenteki bei tiekia ir i pirtele esancia kitame pastate.Namuose vandens slegis kaip ir pakankamas,o pirteleje jau mazokas,Net neimanoma atsidaryti duso su sleginiu ventiliumnes jis nelaiko,atmeta atgal i krana,Pirtele nuo namo apie 25m nutolusi ir yra nuolidys.Pirteleje kaip ir namuose naudojami elektriniai boileriai,Ka patarsite,ko truksta,kad slegis butu didesnis?Gal kas suprantamgal yra beda ir vanzdine?Lauksiu patarymu.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Arunas20:51

    Sveiki, gal kas gali pasakyti koks gedimas gali buti jei per reguliavimo rele pradejo begti vanduo. Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas22:17

      Relėje esanti membrana praplyšo. Išsiardyk pamatysi.

      Panaikinti
  31. Sveiki, as pasikonsultuoti noreciau. Pas mane namo rusyje stovejo hidroforas , ir jis pradejo tankiai junginetis, tada, pripuciau oro , tuomet situacija pasikeite i tokia kad hidroforas burzgia istisai ir neuzkelia atmosferu.Tada patikrinau atbulini voztova, pakeiciau nauju, ta pati beda , pakeiciau hidrofora nauju, ir tik uzpylus vandeni pirma karta suveikia , o po to antra karta nebevalioja uzpompuoti( dakyla iki 2 atmosferu ir eina lyg tuscias ) . Isjungus ji girdisi kaip vanduo bega slangomis , galiausiai pastaciau hidrofora prie sulinio . Viskas be problemu. Veikia net senas hidroforas, taciau lauke nenoriu jo laikyti , nes ziema persals . Gal turit kokiu ideju kaip patikrinti ar sistema sandari ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas10:16

      Jei girdisi, kad vanduo išbėga, tai gali būti per sujungimus (alkūnes) praleidžia kurios yra po žeme. Tai tiesiog pripilti į vamzdį (kitas galas turi būti sandarus) vandens ir matysit, jei dingsta vadinasi problema su vamzdžių sandarumu. Kitas variantas vandens lygis nukritęs šulinyje.

      Panaikinti
  32. Sveiki. Problema su hidroforu. Kažkodėl kartais naudojantis vandeniu, jis pradeda nebeveikti. Nieko nebeįvyksta, neįsijungia, vanduo nebebėga. Tačiau po kelių dešimčių minučių ar valandos jis vėl pradeda veikti ir užpompuoja vandenį. Taip per savaitę man jau nutiko 2 kartus. Kokia problema galėtų būti? Vandens šulinyje pakankamai.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Jurate21:47

    Mane istiko tokia beda.kad keiciu atbulini voztuva kas sezona,tuo nebesiskusiu:(kas valanda isijungineja hidraforas,nakcei isjungiu,diena taip pat isjungiu kai nenaudoju,tai truko 2paras.siandien isjungiau,ijungusi isgirdau tik tuscio hidraforo garsa.voztuvas geras,uzpildai bakeli vandens,pajungi,na ir vanduo gryzta atgal..hidraforas vel tuscias..nukrenta aisku ir spaudimas..kas jam..patarkit ka daryti..antras hidraforas per metus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas22:12

      Pabandykit atjungti hiroforą ir į vamzdį kuris veda į šulinį, įpilkit vandens. Jei dingsta vanduo ir atbulinis vožtuvas geras, tai vanduo išbėga per vamzdžio sujungimus (alkūnes, movas). Jei taip yra teks atkasinėti vamzdį ir keisti sujungimus.

      Panaikinti
  34. Sveiki, Pakeiciau atbulini voztuva esanti sulinyje, uzpildziau nauja siurbliuka vandeniu. ijungus spaudimas pakyla iki beveik 4, bet vandens i ciaupa nepaduoda.
    Kas galetu buti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas12:07

      Greičiausiai nukritęs vandens lygis šulinyje. Koks atstumas turi būti iki siurblio + kiek vandens šulinyje yra viskas parašyta straipsnyje. Jau koks trečias tapati per tapati.

      Panaikinti
  35. Laba diena, pirkom gariunuos neaiskios kilmes hidrofora ir po kiek laiko vanduo pradejo smirdeti guma, kas gali buti ar tik netrukus gumine membrana? bet slegi kelia viskas veikia atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  36. Laba diena. Iki siol gerai veikes hidroforas pradejo trumpais tarpai veikti, kol pripildo sistema. Patarkit ka daryti.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Labas vakaras. Labai reike jūsų patarimo. Vyras ant hidroforo keite atbulini vožtuva ir smarkiai pasuko. Sprogo ant hidrofono plastmase ir štuceris. Vando fontanais pila. Ar tai pataisoma ir hidrofora teks išmest?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas10:37

      Pirma išjungti hidroforą iš elektros tinklo, o antrą labai neaišku ką ten nulaužė, bet jei tik štucerį, tai pakeist jį.

      Panaikinti
  38. Sveiki.Bandau pajungti hirofora.Neissijunge ir 2 atmosferu daugiau nekyla.kame reikalas.Naujas indzektotinis hidraforas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Blogą vandens siurblį nusipirkot. Vežkit atgal iš ko pirkot, tegul žiūri kas per bėda. Tik jau pats nieko neardykit ir nereguliuokit. Kol naujas vandens siurblys, tol turi garantiją.

      Panaikinti
  39. Kaip išsprendėt šią bėdą, nes turiu panašią. Stovejo itališkas 1,1kw indzektorinis - sudegė variklis. Nupirkau naują indzektorini tik 0,8kw, bet nepakelia aukščiau 2bar ir nesuveikia relė. Indzektorių palikau nuo senojo. Ar gali tai daryti įtaką?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas15:21

      Jei parašysit koks modelis buvo į kokį pakeitėt, seno ir naujo siurblio parametrus tai bus galima kažką ir patarti.

      Panaikinti
  40. Buvo Marina (Speroni) 100/25, o dabar "geresnių parametrų" Senukų HIDROFORAS HF-800 INJ 800W (Haushalt) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas11:06

      Jei nesukelia spaudimo, tai bus problema su vandens siurbliu.

      Panaikinti
  41. Laba diena,
    Hidroforas įsijungia/išsijungia tankiai, slėgį užkelia. Pro ventilį neina nei oras, nei vanduo. Hidroforas sunkus, pilnas vandens. Oro nepripučia jokia pompa. Išjungus hidroforą nubėga apie 2 litrus vandens ir viskas. Kaip išbėgdinti vandenį ar pripūsti oro? Ką daryti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas17:12

      Junginėjasi tankiai nes nėra oro bake. Du variantai ventilis sugedęs (čia greičiausias variantas) arba plyšęs maišas. Ventilis tinka nuo dviračio, jei nepadeda ardote baką jei jis turi flančą. Jei bakas turi priekyje flančą jį atsukate pakeičiate guminį maišą (jis bus plyšęs arba išsitampęs) pripučiate oro ir viskas. Jei bakas neturi priekyje flančo keičiate visą baką.

      Panaikinti
  42. Ar siurblis savyja turi laikyti slegi? Atjungus išsiplėtimo inda?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas20:47

      Taip turi laikyti slėgį, nes indas reikalingas vandens atsargai.

      Panaikinti
  43. Laba diena. Pagarba specialistams. Nuo adatos apačios iki atbulinio vožtuvo yra 4 m išsijungus hidroforui gana greitai išteka vanduo. Be to siurbiamas vanduo teka banguotai ir "spjaudosi", nors vamzdyje nuo atbulinio vožtuvo iki hidroforo vanduo laikosi. Kas tai galėtų būti? Pagarbiai, Vytas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas15:10

      Atbulinį vožtuvą reikia montuoti prie pat "adatos", nes greičiausiai joje nėra atbulinio vožtuvo, todėl vanduo ir išteka.

      Panaikinti
  44. Sveiki, labai garsiai pradėjo ūžti hidrodoras,pompuoja gerai,gal kas patartų kur čia bėda ar verta jį tvarkyti?

    AtsakytiPanaikinti
  45. Anonimiškas12:07

    Sveiki, pries menesi keiciau talpyklos membrana ( bėgo vanduo pro ventilį) dabar vėl taspats. Bakelį buvau švariai išvalęs. Gal turite įdėjų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas16:11

      Yra sugedęs ventilis, tai reikia pakeisti jį. Tinka ventilis nuo dviračių.

      Panaikinti
  46. Ka daryti kai slanga 32mm kyla i sulinio puse, atstumas nuo hidroforo iki sulinio yra apie 27m, i sulini zarna ileista apie 7m . Niekaip negaliu uzpildyti zarnos ir ora isvaryti!

    AtsakytiPanaikinti
  47. Anonimiškas09:04

    Jei atstumai teisingai surašyti, tai nelabai vandens siurblys su hidorforu ir veiks. Čia geriau dėti į šulinį panardinamą vandens siurblį. Jei nori pabandyti paleisti turimą vandens siurblį, tai aukščiausioje vietoje į vamzdį įstatai trišakį užpili sistemą, užsuki aklę ir bandai paleisti.

    AtsakytiPanaikinti
  48. Anonimiškas07:30

    Sveiki, situacija tokia, kad grįžus po kelionės radom tuščią šulinį ir hidroforą vis dar ištisai dirbantį, jį išjungėm, papildėm šulinį. Dabar įjungus hidroforą jis atrodo tarsi veikia kaip anksčiau, tačiau atsukus kraną - nieko, net ir oras ne šnypščia, kaip anksčiau. Kur ieškoti problemos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas10:34

      Bus perkaitęs ir sugedęs vandens siurblys, nes dirbo sausas. Reikia naujo vandens siurblio.

      Panaikinti
  49. Laba diena. Turiu tokia beda su hidraforu PEDROLLA PUMP JDWm 1A ,dvieju vamziu 32/40 diemetras. Jau tarnauja 16-17metu,daugiau dvieju atmesferu nepakyla spaudimas ir neissijungia.Isjungus,spaudimas nedingsta.Pries tai buvo keistas lankstus vamzdis i vandentiekio vamzdyna. Gal sutapimas,kad pateko siuksle ,as susidevejo siurblio sparnuote? Aciu uz atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas22:23

      Jei vandens siurblys veikia, tiek metų, tai greičiausiai susidėvėjo siurblio sparnuotė. Galite pabandyti sumažinti slėgį, reguliuodami spaudimo relę.

      Panaikinti
    2. Anonimiškas20:48

      Tik reikia mažinti viršutinę išsijungimo ribą, arba kartu viršutinę išsijungimo ir apatine įjungimo ribas. Bet čia laikinas sprendimas, nes artimoje ateityje teks keisti vandens siurblį, nes tiek metų atidirbusį siurblį manau jau bus nevertą remontuoti. Dažnai toks remontas kainuoja brangiau nei naujas vandens siurblys.

      Panaikinti
  50. neatsijungineja siurblys,kas gali but,rele pakeista?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas14:19

      Greičiausiai senas vandens siurblys ir jau jo tarnavimo laikas eina į pabaigą. Teks pirkti kitą vandens siurblį.

      Panaikinti
  51. Laba norėjau sužinot bėda jei vandens neleidi o hidroforas kas valandą vėl pumpuoja vandeny kas gali but?

    AtsakytiPanaikinti
  52. Petras19:29

    Įjungus siurblį, vanduo normaliai pompuoja, monometras rodo slėgį apie 2,5 bar.Išjungus elektrą, slėgis iškart krenta iki nulio. Atsukus kraną, nebėga vanduo, nes resiveryje, suprantu, nera slėgio. Bet įjungus srovę, siurblys dirba ir normaliai tiekia vandenį.Prieš tai hidroforas dirbo normaliai.

    AtsakytiPanaikinti
  53. Sveiki. Norejau paklausti apie hidrafora. Kas galetu buti kad hidraforas uzsipildes issijunge o pokiek laiko vel isijunge bet tik kokioms 2 - 3 sekundems? Veikla jo gera. Isijunge prie 1.7 o issijunge prie 3.2.gal truksta oro bake?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas16:04

      Jei vandens siurblys tankiai junginėjasi, tai yra kažkur vandens nutekėjimas.

      Panaikinti
  54. Sveiki bandau pajungti hidrofora. Kame problema oro pakyla iki 1.4 atmosferos lyg tai kažką traukia bet kai praleidžiu vandenį iš krano išeina oras su keliais lašais vandens ir nukrenta spaudimas. Reiškias neužpildau sistemos pilnai ar kame bėda ? Kiek telpa vandens į 32mm vamzdį 30 metrų nesuprantu pora kibirų užpylus mažai dar gal ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vandens Tiekimas19:50

      Jei atstumas iki šulinio yra 30 metrų ir per tą atstumą yra pakilimas, tai joks siurblys su hidroforu jums netrauks vandens. Pasinagrinėkite straipsnyje pateiktus atstumus, išsimatuokite pas save esančius atstumus ir jei "bendra suma" bus daugiau nei 9 m, tai siurblys neveiks. Vien atstumas 30 m iki šulinio praktiškai yra riba, po kurios vandens siurblys netraukia vandens.

      Panaikinti
  55. Anonimiškas22:16

    Laba diena, atsirado vandens iš šulinio, siurbiamo per hidroforą, nemalonus kvapas. Hidroforas pajungtas prieš 4-5 metus

    AtsakytiPanaikinti
  56. Anonimiškas11:28

    Labas kame beda jei siurblys pakelia slėgį iki 3bar o kai išsijungia rodyklė nukrenta iki 2bar įsijungia prie 1.8.
    Kodel pakėlus iki 3bar ant tiek ir nesustoja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas14:31

      Labas. Jei gerai supratau klausymą, tai vandens siurblio relė yra sureguliuota taip, kad vandens siurblį išsijungtų prie 3 bar.

      Panaikinti
  57. Anonimiškas22:02

    Sveiki pakeičiau hidroforo bakelio pusle-membrana ir po to labai garsiai pradėjo veikti hidroforas..gali but kad ora kur gaudo? Ar kas kito?

    AtsakytiPanaikinti
  58. Anonimiškas10:46

    Sveiki,prieš pora mėnesių pirkau mėlyną VAREM 80ltr italų hidroforą (iš Senukų). Vanduo atsiduoda guma nors pats vanduo talpoje keičiasi gan greit. Prieš tai stovėjo raudonas 20ltr talpos bakelis,vanduo buvo be jokio pašalinio prieskonio. Keičiau dėl to,kad mažiau junginėtusi giluminis siurblys,prausiantis įsijungdavo gal kokius 4 kartus. Patarkite ką daryti,ar tas gumos prieskonis dings su laiku ar ne? Koks skirtumas tarp raudono ir mėlyno bakelių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vandens siurbliai13:07

      Laba. Greičiausiai pati membrana pagaminta iš nekokybiškos gumos. Nėra tekę susidurti su tokia problema, tad negaliu jums atsakyti ar tas gumos prieskonis dings. Raudonas nuo mėlyno skiriasi tik spalva, pagaminimo vieta, o technologija principe ta pati. Jei norite iš ties gero bakelio pasiskaitykite šį straipsnį. https://www.vandens-siurbliai.com/2014/12/slegio-bakas.html
      Išsiplėtimo indas Patartina pirkti baltus išsiplėtimo bakus be flančo su viduje esančia membrana iš specializuotų vandens siurblių parduotuvių.

      Panaikinti
  59. Anonimiškas00:55

    Kas gali būti atsukus vandens kranus bega vanduo su oru tarsi šaudytu, o hidraforas pajungtas naujas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas09:51

      Atstumus persižiūrėkite nuo vandens paviršiaus iki vandens siurblio su hidroforu. Panašu, kad vandens siurblys dirba ant ribos. Viskas aprašyta straipsnyje, koks maksimalus atstumas turi būti nuo vandens paviršiaus iki vandens siurblio.

      Panaikinti
  60. Anonimiškas19:41

    Sveiki kas gali buti hidraforas veikia tik tada kada pasuki sparnuote o issijungia normaliai bet kada reikia paleisti vandeni tada reikia vel pasukti sparnuote nes kitaip neisijungia o tik duzgia lyg variklio nepaleidzia be pagalbos ar gali buti kad reikia rele pakeisti ar kazkas kita?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas20:12

      Greičiausiai kondensatorius bus pasibaigęs.

      Panaikinti