Drenažinio Siurblio Montavimas

Drenažinio siurblio montavimas
Drenažiniai siurbliai skirti vandens išsiurbimui iš užpiltų rusių, garažų ir kitų patalpų. Taip pat drenažinį siurblį galima įsirengti ir tam, kad prieš tai išvardintos patalpos nebūtų užlietos. Tam reikia aplink patalpą įrengti drenažą ir patalpoje iškasus duobę į ją patalpinti drenažinį siurblį.
Drenažiniai siurbliai. drenažinis siurblys nešvariam vandeniui

Įleisdami drenažinį siurblį su plūde į dobę iš kur pumpuosite vandenį būtinai žiūrėkite, kad siurblio plūdė neužkliūtų ar neatsiremtų į kokia nors kliūtį, nes
tokiu atveju drenažinis siurblys su plūde dirs sausa eiga ir perkaitęs suges. Taip pat plūdę reikia nustatyti taip, kad nusekus vandeniui ji automatiškai išjungtų drenažinį siurblį. 

Jei panardinamas drenažinis siurblys dirbs neprižiūrimas (t.y. įsijungs tada, kai duobė prisipildys vandens ir plūdė automatiškai įjungs siurblį) ir gaus pakelti, bent 2 m., tai prie siurblio apačios į išmetimo vamzdį įtaisykite atbulinį vožtuvą. Taip vanduo nesubėgs atgal į duobę ar kitą patalpą.

Jei dugnas smėlėtas panardinamą drenažinį siurblį pakabinkit taip, kad nesiektų dugno, taip prailginsit drenažinio siurblio tarnavimo laiką. Nes smėlis, kaip švitrinis popierius, gali greitai sugadinti drenažinio siurblio darbo ratą. Žinoma galima pumpuoti ir vandenį su smėliu, bet taip trumpinat siurblio gyvavimo laiką. 
Taip pat drenažiniai siurbliai naudojami vandens išpumpavimui iš baseinų. Panardinami drenažiniai siurbliai gali būti panaudoti daržo laistymui, iš šalia esančio vandens tvenkinio arba upės.

Galimas drenažinio siurblio našumas yra tuo didesnis: 

- kuo mažesnis įsiurbimo ir pakėlimo aukštis 
- kuo didesnis naudojamų žarnų skersmuo 
- kuo trumpesnės naudojamos žarnos
- kuo mažiau slėgio prarandama dėl prijungto priedo

Kokio tipo ir galingumo drenažinį siurblį naudojate?

8 komentarai:

  1. Anonimiškas10:49

    Noriu paklausti ar yra tokie drenažiniai siurbliai, kurie turėtų jutiminį vandens lygio daviklį apačioje (pro kur įsiurbia vandenį)(ta prasme, kai nukrenta vandens lygis žemiau daviklio jis automatiškai įsijungia)? Jei yra tai kas gamintojas ir kokia kaina?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, yra, tokie drenažiniai siurbliai. Kiek žinau tai juos gamina Grundfos ir Wilo, bet jos dažniausiai galima įsigyti pagal spec užsakymą pas Grundfos ir Wilo atstovus. Kaina sunku pasakyti, bet kažkur nuo 250 €.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas16:21

    Sveiki, ar galima drenažinį siurblį laikyti šulinyje (vandenyje) šiltuoju metų laiku? Nes man vienoje parduotuvėje teigė, kad po panaudojimo jis turi būti ištrauktas iš vandens, ir vandenyje būti negali ilgą laiką.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Galima laikyti. Nelabai įsivaizduoju, koks ten drenažinis siurblys, kad jo pastoviai nebūtų galima laikyti vandenyje. Gal ir yra tokie, bet nesu apie tokius girdėjęs.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas21:50

    Ar galima drenažinį siurblį naudoti šulinyje pakabinus ant virvės ar būtina kad jis būtų ant standžios jungties t.y. pajungtas ant vamzdžio arba nuleistas ant dugno?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas14:41

      Galima ir pakabinti ant virvės, bet jei drenažinis siurblys su plūde, tai reikia įtaisyti tai, kad plūdė neliestų šulinio sienos.

      Panaikinti
  6. Ar drenažinis siurblys pajėgus daržo laistymui jei vandenį reikia pakelti iš šulinio kokius 5-7 metrus aukštyn ir po to dar apie 50 metrų šlangos atstumas..? Į kokias savybes reiktų atkreipti dėmesį..? Pati pigiausia (aliumininiu korpusu) vibracinė vandens pompa vandenį dastumia, bet nelieka spaudimo ir prijungus prie purkštuko neatlieka laistymo manevro...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas17:13

      Drenažiniai siurbliai netinka tokiems atstumams, nes jie nesukelia spaudimo jų kėlimo aukštis dažniausiai būna apie 10 m t.y apie vieną atmosferą. Atstumas gan didelis, o dar per tą atstumą galimai yra ir pakilimas. Pigesnio varianto už vibracinį vandens siurblį nerasit. Vibraciniai siurbliai kelia iki 60 m, bet jų našumas tik 10 l/min. Savybės vandens siurblio: kuo didesnis našumas ir kuo didesnis kėlimo aukštis. Taip pat vandens žarna storis, kuo diametras didesnis tuo geriau vandeniui nutekėti.

      Panaikinti