Vanduo Smirda Supuvusiais Kiaušiniais

Blogas karšto vandens kvapas, vanduo smirda supuvusiais kiaušiniais
Dažnai pasitaikantis nemalonus vandens kvapas yra "supuvusio kiaušinio". Šį nemalonų kvapą gali sukelti kelios priežastys. Tai yra jei šaltas vanduo neturi kvapo, o iš karštas vanduo dvokia supuvusiai kiaušiniais, tai priežastys gali būti: per mažai naudojama karšto vandens (jis užsistovi), per žema naudojamo karšto vandens temperatūra (jei yra galimybė padidinkite karšto vandens temperatūrą),
arba jei turite vandens šildytuvą (boilerį), gali būti problema su magnio anuodu (jį reikia pakeisti nauju arba išimti visam). Anodo strypas paskirtis mažinti koroziją boileryje. Geriamajame vandenyje yra ištirpusio deguonies, kuris sukelia boilerio koroziją. Anodo tikslas yra po truputį irti ir taip prailginti boilerio gyvenimą. Jį išėmus nieko neatsitiks, tik bakas greičiau surūdys.

Vanduo smirda kiaušiniais

Kita gan dažnai Lietuvoje pasitaikanti priežastis yra vandenyje ištirpęs sieros vandenilis. Jei iš giluminio vandens gręžinio vanduo atiteka su supuvusio kiaušinio kvapu, jame yra sieros vandenilio. Simptomai: vanduo turi nemalonų kvapą, intensyvi plieninių ir varinių vamzdžių korozija, pajuoduoja sidabriniai indai ir kt.

Sieros vandenilis atsiranda yrant organinėms medžiagoms bei kaip šalutinis vandenyje ištirpęs sieros junginys. Jei sieros vandenilio koncentracija nedidelė, galima naudoto oksidacinius filtrus arba aeruotą vandenį filtruoti per smėlio filtrą. Jei sieros vandenilio yra didelės koncentracijos, tai reikia naudoti stiprius oksidatorius, tokius kaip chloras ar kalio permanganatas. Aktyvuotos anglies filtrai pašalina tik sieros vandenilio pėdsakus. Dujos absorbuojamos anglies paviršiuje.

Kaip nuvalyti kalkes nuo kranų?

Ar teko susidurti su šia problema? Kokių sprendimų ėmėtės, kad vandenį būtų galima vartoti?

8 komentarai:

  1. Anonimiškas11:03

    Karštas vanduo iš boilerio smirdi supuvusiai kiaušiniais, o šaltas vanduo nesmirdi. Užkaitinau vandenį boileryje iki 70 C, tai smarvė po keliu dienų dingo. Vėliau ilgą laiką nenaudojau boilerio, o kai vėl įjungiau boileri smarvė vėl atsirado, bet po trijų dienų blogas kvapas mažėja. Gal kas žinote kur čia šuo pasikasęs???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonimiškas11:39

      Jeigu vanduo smirda tik iš vandens šildytuvo, o šaltas vanduo neturi nemalonaus kvapo, tai pabandyk išimti iš boilerio magnio anodą ir viskas turėtų išsispręsti. Magnio anodas išsiima kartu su elektriniu tenu. Anodas, apsaugo boilerį nuo korozijos.

      Panaikinti
    2. Isimi anoda ir surudyja boileris-ot sprendimas.

      Panaikinti
    3. Anonimiškas18:12

      Geriau jau toks sprendimas, nei uostyti smirdantį vandenį.

      Panaikinti
  2. Kaip panaikinti nemalonu kvapa iš vandens smirdi supuvuseis kiaušineis

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas11:00

    Vanduo smirda kiaušiniais, jeigu jame yra sierą redukuojančių bakterijų. Mikrobiologija.. Jei šaltas vanduo nesmirda, o karštas jau smirda - išeitis tiesiog užkelti maksimaliai temperatūrą ir atlikti savotišką sistemos dezinfekciją. Bakterijos turėtų žūti, ko pasekoje ir supuvusio kiaušinio kvapas turi pranykti..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Arunas17:14

    Niekaip negalėjau pas save rasti smirdančio vandens priežasties (daugiau nei 7 metus). Galvojau, kad kaltas boileris arba geležis/manganas vandenyje, kaip daugelis forumų pataria. Nepadėjo, nei specializuotos santechnikų firmos. Atsitiktinai paaiškėjo, kad nepakankamai buvau pripumpavęs savo slėginį indą (hidroforą). Tai toks (raudonas) apie 50ltr talpos indas, skirtas palaikyti slėgį name, kad siurblys per dažnai neįsijunginėtų. Pvz, siurblys išsijungia pakėlus slėgį iki 6bar, o vėl įsijungia nukritus slėgiui iki 2.5bar. Neseniai pripumpavau hidroforą (pre-charge) iki 4bar (o buvo apie 2bar), baigėsi visa vandens smarvė. Matyt senas vanduo užsistovėdavo hidrofore, nes jį ne iki galo išstumdavo į sistemą. O gręžinio vanduo nuolat maišėsi su užsistovėjusiu vandeniu. Keista, bet nė viename forume neradau šio paprasto patarimo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas21:11

    Universalus boileris kelis metus buvo šildomas tik elektra.Karštas vanduo bjauriai dvokė.Po keleto metų prakiūro šone.Išardžius pasirodė, kad gyvatukas stipriai "supuvęs", padengtas juodu gličiu dvokiančiu purvu.Gyvatukas pagamintas iš rūdijančio metalo, todėl ir supūvo.Jis ir prakiūro.

    AtsakytiPanaikinti